Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

10 locuri in care ai putea fugi daca vine “sfarsitul lumii”

Chiang Mai Indiferent de cum iti imaginezi sfarsitul lumii, Pamantul ne ofera zeci de locuri in care ne putem refugia din calea dezastrelor. Razboi, incalzire globala, bombe nucleare, colaps economic, terminarea reserselor regenerabile, sunt doar cateva dintre scenariile in care lumea pe care o stim s-ar putea sfarsi. Unde am putea fugi pentru a gasi stabilitea, securitatea, prosperitatea si, mai ales, viitorul.

Chiang Mai

Inainte de orice descriere a regiunii, este bine de stiut ca locul a fost ales tocmai de celebrul investitor Marc Faber pentru a-si construi casa.

Marc Faber este unul dintre cei mai buni analisti financiari si om de afaceri. In prezent, editorul revistei Gloom, Boom & Doom Report, Faber este cel ce a construit o serie de  teorii catastrofale in privinta monedei americane. El a afirmat recent ca dolarul isi va pierde valoarea cand populatia va realiza ca situatia fiscala a Statelor Unite este un “dezastru”. De asemenea, acesta a emis o serie de avertismente privind modul de viata in cazul inceperii unui nou razboi.

Ascultand de propriile previziuni, Faber se retrage spre “capatul lumii”, in Chiang Mai, pentru a fi in siguranta.  Orasul situat in nordul Thaidandei, denumit si  Chiengmai,  are o populatie de 148.000 locuitori.  Si in ciuda faptului ca este situat in “capitala” lumii in ceea ce priveste revoltele, masacrele, consumul de heroina si tulburari politice, pamantul Chiang Mai a ramas o cetate  a pacii si stabilitatii.

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha http://www.flickr.com

Tristan da Cunha este un grup de insule izolate in Atlanticul de Sud, situate la 2816 km de Africa de Sud si 3360 km de America de Sud.

Acest lant de insule este cel mai indepartat loc din lume in care ai putea locui. Populatia arhipelagului este de doar 271 de locuitori, astfel incat, riscul unei suprapopulari nu este posibila. Pe insula nu exista niciun aeroport, ea putand fi accesibila doar cu vaporul.

Iar daca te intrebi cum ai putea trai acolo, in conditiile in care lumea exterioara ar fi in razboi, afla ca pescuitul poate fi noua ta meserie, iar meniul bazat pe preparatele provenite din ocean s-ar trasforma din delicatesa, din prezent, in masa cotidiana.

Guam

Guam http://www.flickr.com

In aceleasi conditii de razboi mondial, patriotii americani n-ar trebui sa plece de pe teritoriiul natal. Cei care vor sa fuga din calea dezastrului s-ar putea refugia in Guam. Chiar daca in prezent teritoriul  este sustinut de un amestec nesustenabil de ajutoare guvernamentale si turism, insula ar putea reveni cu usurinta la practici durabile, pentru a tine in viata populatia pentru urmatorii 4.000 de ani.

De asemenea, prezenta armatei americane  pe aceasta insula ar putea mentine siguranta pe insula, chiar daca, in cazul prabusirii Statelor Unite, situatia ar putea fi dificila.

Denver

Denver www.flickr.com

Denver se gaseste pe locul al 9 in ceea ce priveste locurile in care te-ai putea refugia in cazul in care “lumea ar lua sfarsit” printr-un razboi.
Denver este capitala statului Colorado al Statelor Unite ale Americii, si are in prezent o populatie de aproximativ 550.000 locuitori.

Locul a fost ales pentru acest top pentru ca, in cazul unei crize a petrolului, teritoriul pe care se afla orasul se afla in apropierea rezervelor uimitoare de sisturi petroliere. Un motiv in plus pentru a alege acest oras este geografia regiunii, cu munti ce inconjoara si
“strajuiesc” comorile pamantului.

De asemenea, in cazul incalzirii globale sau a cresterii nivelului marii, orasul este situat la o mila deasupra nivelului apei. De fapt, o eventuala incalzire globala ar putea chiar ajuta la o echilibrare a climei in acea zona, astfel incat s-ar putea favoriza agricultura.

Berna

Berna http://www.flickr.com

Elvetia a ajuns, fara indoiala, un paradis al sigurantei in ultimii ani pentru Europa, continent care s-a confruntat cu diferite revolte sangeroase si acte teroriste, scrie presa internationala.

Tindem sa credem ca muntii inalti au “aparat” teritoriul, iar Berna, capitala Elvetiei, este orasul in care probabil ai putea supravietui cel mai bine in cazul unei eventuale crize.

Berna este totodata capitala cantonului Berna, in care limba oficiala este germana desi exista o minoritate francofona.

Puncak Jaya

Puncak Jayaro.wikipedia.org

La o prima vizita, Puncak Jaya sau “Varful Izbandei”, nu ar parea cel mai ospitalier loc de pe pamant. Acesta este cel mai inalt munte din Oceania, cu o inaltime de 4884 metri, regasit in partea de vest a insulei Papua, parte a Indoneziei din 1962.

Insa, aceasta regiune muntoasa din Indonezia te poate salva in cazul in care lumea ar disparea. Indiferent de scenariile contruite si de formele in care Pamantul s-a indrepta spre pieire, afla ca zona Puncak Jaya este cea mai bogata din lume. Orasul se afla pe cea mai mare mina de aur, asta insemnand locuri de munca asigurate si comert cu metale pretioase. Regiunea “ascunde” de asemenea a treia mina de cupru din lume.

Cape Town

Cape Town http://www.flickr.com

Daca sfarsitul lumii, al treilea razboi mondial, incalzirea globala sau orice alta forma de distrugere a planetei te-ar prinde in Africa, Cape Town ese cel mai bun loc pentru supravietuire.

Port la ocean, orasul este al doilea cel mai populat teritoriu din Africa de Sud, si chiar daca se simte o influenta a “energiei” din vest, locul si-a mentinut stabilitatea si linistea de-a lungul anilor.

Necker Island

Necker Island www.flickr.com

Necker Island este insula ce apartine  mogulului Richard Branson, detinatorul imperiului Virgin Group.  Richard Branson este, potrivit listei Forbes, pe locul 236 in topul celor mai bogati oameni de pe planeta, cu o avere estimata la 4,4 miliarde de dolari.

Si chiar daca teritoriul are un proprietar, in cazul unei calamitati mondiale, pamantul ar putea fi in mod sigur populat de straini.

Yukon

Yukon http://www.flickr.com

Yukon este cel mai vestic teritoriu federal din Canada. Pamantul este putin populat iar economia regiunii este sustinuta in prezent de guvern si turism. Insa, daca lucrurile scapa de sub control si vine razboiul, zona ar putea fi capabila sa sustina mici comunitati. Regiunea are o fauna si o flora bogata, astfel incat, daca o catastrofa globala ar ameninta omenirea, vanatoarea ar putea deveni meserie.

Si cum civilizatia s-ar putea reconstrui de la sine, zona miniera s-ar putea reabilita si genera alte locuri de munca si venit.

Dezavantajele acestei regiuni sunt vremea neprietenoasa si numarul mare de ursi. Cel din urma inconvenient  poate fi insa transformat cu usurinta intr-o masa copioasa.

Kansas

Kansas www.flickr.com

Indiferent ce s-ar intampla cu Statele Unite, orasul Kansas  ar fi probabil cel mai sigur. Nefiind situat pe nici una dintre coaste, nu trebuie sa va faceti griji pentru securitate sau pentru o eventuala invazie straina.

De asemenea, orasul este inconjurat de terenuri agricole potrivite pentru cresterea animalelor si agricultura, astfel incat hrana ar fi asigurata, iar intersectia mai multor cai ferate fac accesul la mijloacele de transport mult mai facil.

Lasati un raspuns