Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Hramul Colegiului Pio Romeno din Roma

Vineri, 25 martie, a avut loc sarbatoarea hramului la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma, Sfanta Liturghie din sarbatoarea Bunei Vestiri fiind celebrata de pr. Claudiu Lucian Pop, rector al Colegiului Pio Romeno, impreuna cu ceilalti preoti din colegiu, transmite Romanian Global News, care citeaza Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica.

Evenimentul a continuat la orele 13.00 cand, in biserica Colegiului, s-a celebrat rugaciunea Acatistului in prezenta Eminentei Sale, Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Rasaritene, Excelentei Sale, dl. Bogdan Tataru-Cazaban, Ambasador al Romaniei pe langa Sfantul Scaun, Excelentei Sale, dl. Razvan-Victor Rusu, Ambasador al Romaniei pe langa Statul Italian, precum si a unor oameni de cultura, romani si italieni si profesori de la diferite universitati din Roma, rectori ai diferitelor Colegii Pontificale Orientale. A fost prezent si dl. prof. Mihai Barbulescu, director al Academiei Romaniei din Roma.

Dupa celebrarea Acatistului cei prezenti au participat la pranzul festiv. In cuvantul pe care l-a adresat invitatilor, parintele rector a subliniat rolul pe care il are Colegiul Pontifical Pio Romeno pentru Biserica Romana unita cu Roma, Greco-Catolica. A multumit tuturor celor prezenti pentru participare si in special Congregatiei pentru Bisericile Rasaritene care face posibila prezenta la Roma a Colegiului Pio Romeno, unde s-au pregatit si se pregatesc generatii de preoti greco-catolici. Eminenta Sa Cardinalul Sandri a multumit la randul sau parintelui rector pentru oportunitatea oferita celor prezenti de a se intalni si de a se bucura impreuna de aceste eveniment.

Lasati un raspuns