Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Unde iti petreci Pastele? Oferte turistice in tara

Pastele in TransilvaniaOferta este variata: De la sarbatori traditionale si religioase in cele mai fumoase pensiuni si manastiri, la unitati de cazare moderne si chiar de lux. Afla insa si care sunt preturile.

Pastele in Transilvania

In Judetul Alba, pachetele turistice oferite de pensiunile pentru Pasti au preturi ce variaza intre 300 de lei, pentru cazare trei nopti si demipensiune, cu o masa festiva, in unitati de trei margarete, si aproximativ 1.200 de lei, in unitati de cinci margarete, cu pensiune completa si masa festiva. Tot aici sunt cautate in special zonele montane precum Albac, Garda sau Arieseni, dar si Rimetea

Spre exemplu, pensiunea de patru margarete “Vraja Muntelui” din Arieseni ofera pachete turistice de 645 de lei, cu trei nopti de cazare cu pensiune completa si masa festiva de Pasti. Reprezentantii pensiunii au pregatit focuri de tabara, iar turistii pot asista si la slujba de Inviere la biserica din Arieseni, relateaza MEDIAFAX.

In Bihor, turistii pot petrece in statiunea Baile Felix: Un pachet de doua nopti de cazare, mic dejun si un mic dejun festiv cu produse traditionale costa minimum 158 de lei. La pensiunile rustice din Muntii Apuseni o camera costa 70 de lei pe noapte. La Hotelul Poenita, de doua stele, pachetul costa 157,90 de lei, la Hotelul Termal – 261,18 lei, in timp ce la patru stele, la Hotel International, pretul se ridica la 283,74 lei.

  • Oferte si preturi variate

In Bistrita-Nasaud, turistii care doresc sa isi petreaca Pastele in pensiuni din Muntii Rodnei sunt atrasi cu pachete care costa intre 300 si 450 de lei de persoana si includ masa festiva din ziua de Pasti si accesul gratuit la piscina.
Proprietarii de cabane din zona de munte a judetului sunt si ei dispusi sa le inchirieze in perioada Pastelui. In localitatea Romuli de pe Valea Salautei, o cabana cu trei camere poate fi inchiriata la pretul de 250 de euro pentru trei zile, fara mancare.

Pe Valea Ghimesului
, zona accesibila de pe DN 12A Miercurea Ciuc-Comanesti, turistii pot opta fie pentru pensiuni ultramoderne, cu jacuzzi, sauna, masaj, fie pentru casele taranesti traditionale. Preturile variaza intre 80 si 100 de lei de persoana pe noapte, cu micul dejun inclus, dar pot ajunge si la 150 de lei de persoana pe noapte, cu trei mese incluse in ziua urmatoare.

Statiunea Baile Tusnad este ocupata 40 la suta. Aici, turistii isi pot rezerva un loc la pensiuni cu 50 pana la 130 de lei pe noapte de persoana, iar gazdele ii imbie cu mancaruri traditionale si plimbari cu trasurile trase de cai la Pestera de Gheata si Grota Ursilor sau pe Aleea Indragostitilor, care strabate centrul orasului.

In Salaj, doua manastiri pun la dispozitie 35 de locuri de cazare, toate gratuite, pelerinilor care doresc sa isi petreasca sarbatorile pascale in liniste si rugaciune.

In judetul Sibiu, potrivit statisticilor din anii precedenti, statiunile Paltinis, Ocna Sibiului si Bazna, Marginimea Sibiului, zona montana Balea Lac, dar si municipiul Sibiu atrag cei mai multi turisti cu ocazia Pastelui.

“La pensiunile noastre, tarifele merg de la 300 lei/persoana/sejur pana la 500 lei/persoana/sejur. Cel mai repede s-au vandut pachetele de la pensiunile cele mai scumpe, pentru ca acestea au tot felul de facilitati, ofera turistilor confort si sunt oameni cu bani care vor sa aiba parte de toate acestea in timpul sejurului”, a declarat Dorin Beu, presedinte ANTREC Sibiu.

Sarbatori Pascale in Bucovina

Sarbatori Pascale in Bucovina

Preturile pentru pachetele turistice din perioada sarbatorilor pascale in Bucovina sunt cuprinse intre 780 de lei de persoana, la pensiune de trei stele, pana la 1.390 de lei, la pensiune de patru stele.

Astfel, la o pensiune de trei stele din zona Frasin, pretul pentru patru nopti de cazare cu pensiune completa este de 780 de lei de persoana, fiind inclusa masa festiva de Pasti, dar si un foc de tabara.

La o pensiune de patru stele din Gura Humorului, pretul pentru cinci nopti cu demipensiune este de 320 de euro de persoana, iar pachetul contine un pranz festiv in ziua de Pasti, demonstratie de incondeiere de oua, gratar, foc de tabara, plimbare cu caleasca si jumatate de ora de masaj de relaxare, in timp ce la o pensiune de patru stele din Sucevita, pentru patru nopti de cazare cu demipensiune, pachetul turistic cuprinde gustare in noaptea de Pasti, dupa slujba de la manastire, masa festiva in prima zi de Pasti si plimbare cu trasura, pretul fiind de 300 de euro de persoana.

In schimb, la o pensiune de patru stele din Voronet, pentru patru nopti cu demipensiune pretul este de 1.390 de lei de persoana, iar pachetul turistic include gustare dupa slujba de Inviere, pranz festiv in ziua de Pasti, gratar in aer liber, berbecut la protap si balmos.

  • In perioada 17 aprilie- 26 aprilie, in toate localitatile se vor desfasura manifestari in cadrul programului turistic “Pastele in Bucovina”, in acest an fiind marcat Pastele catolic, si Pastele evreiesc

Programul “Pastele in Bucovina” va incepe in 17 aprilie, in Duminica Floriilor, cu deschiderea Targului de Pasti si a expozitiei gastronomice cu produse de post “Gusta din Bucovina”, in parcul din apropierea Palatului Administrativ din Suceava, in timp ce la Biserica din Arbore va fi organizat un concert de muzica pascala. In seara aceleiasi zile, la Catedrala Catolica “Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava va fi organizat un concert pascal al lui Grigore Lese, urmat de un spectacol de muzica religioasa si jocuri de lasere.

In Saptamana Patimilor va incepe proiectul “Drumul oualor incondeiate” pe patru rute, care cuprind zonele etnografice ale judetului, iar in fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de incondeiat oua si expozitii cu vanzare, in timp ce in municipiul Suceava se vor putea face plimbari cu caleasca din zona centrala si pana la Cetatea de Scaun.

Vacanta de Paste pe Valea Prahovei

Vacanta de Paste pe Valea Prahoveihttp://www.flickr.com/photos/cod_gabriel/2698003467/sizes/m/in/photostream/

In ofertele pregatite de hotelierii din statiunile de pe Valea Prahovei se regasesc si petreceri cu lautari, masa traditionala, acces la SPA, internet gratuit, caffe-concert sau program artistic live.

In Sinaia, preturile practicate de hotelieri variaza intre 465 de lei de persoana pentru doua nopti de cazare cu demipensiune si 776 de lei pentru un pachet turistic care include tot doua nopti de cazare si demipensiune. Unul dintre hotelurile de trei stele din aceasta statiune ofera turistilor “primire traditionala in noaptea Invierii, dejun pastoral in 24 aprilie cu un bogat program artistic, parcare si acces la piscina gratuite”.

Dintre statiunile de pe Valea Prahovei, cea mai ieftina este Azuga
, unde pretul unui pachet turistic care include doua nopti de cazare cu demipensiune variaza intre 427 si 656 de lei.

  • Ce ne ofera statiunile de pe Valea Prahovei

La Azuga, un hotel a inclus in oferta sa, pe langa cina festiva de Pasti, plimbare cu telegondola, doua ore de bowling si biliard, acces gratuit la sauna si la terenul de sport. Totul pentru 436 de lei de persoana, trei nopti de cazare si demipensiune.
Pretul pentru un pachet turistic cu trei nopti de cazare la un hotel de 5 stele depaseste 300 de euro prin programul early booking, ceea ce presupune ca rezervarea trebuie facuta pana la 1 aprilie, iar pana atunci pretul trebuie platit integral.

In statiunea Azuga, turistii pot face drumetii montane pe Valea Azugii si in Muntii Baiului, dar si de a participa la degustari de vinuri in una dintre cele mai cunoscute crame din zona.

In Busteni, hotelierii au pregatit, pentru perioada sarbatorilor de Pasti, pachete care includ trei nopti de cazare cu demipensiune, la preturi care variaza intre 543 de lei si 746 de lei de persoana, in functie de conditiile de cazare.
In statiunea Busteni, in perioada sarbatorilor de Pasti va fi deschis fun park-ul inaugurat in urma cu cateva luni de ministrul Elena Udrea.

La Predeal (Brasov), preturile pentru doua nopti de cazare cu demipensiune pornesc de la 492 de lei de persoana si pot ajunge, in functie de conditiile de cazare, pana la 756 de lei de persoana pentru doua nopti de cazare cu demipensiune.

Pastele pe malul marii

Pastele pe malul marii

In Mamaia au oferte hotelurile Palm Beach – cinci stele, Splendid – patru stele, Del Mar – patru stele, Golden Tulip – patru stele si Iaki – patru stele, iar pachetul de trei nopti de cazare variaza intre 470 de lei de persoana la un hotel de patru stele si 1.000 de lei de persoana la unitatea de cinci stele.

De asemenea, exista si pachete pentru doua nopti de cazare, care oscileaza intre 340 de lei de persoana si 468 de lei de persoana. Pachetele includ masa festiva din prima zi de Pasti, mic dejun, precum si acces gratuit la dotarile unitatilor hoteliere – piscina interioara, sauna, sala de fitness. De asemenea, unii dintre hotelieri le-au pregatit turistilor “surprize de la iepuras”, precum excursii la manastirile din Dobrogea si programe artistice.

In Eforie Nord, singura unitate deschisa este Hotelul Europa, de patru stele, unde pretul pentru pachetul de trei nopti de cazare pleaca de la 129 de euro pentru o camera dubla pe noapte si include demipensiune pentru doi adulti si un copil pana in 12 ani, accesul la piscina interioara, sauna, jacuzzi si fitness.

In sudul litoralului au pregatit oferte pentru turistii care vor sa petreaca Pastele la mare hotelurile Cocor – patru stele, din Neptun si Corsa – trei stele, din Mangalia. Preturile variaza intre 269 de lei de persoana – pachetul de doua nopti si 360 de lei de persoana pentru trei nopti de cazare. Si aici, pachetele includ, pe langa masa festiva de Pasti, micul dejun, acces gratuit la facilitatile unitatilor hoteliere si programe speciale pentru copii.

De mentionat este faptul ca in aceste zile, Mamaia, dar si celelalte statiuni de pe litoral, arata ca un santier, majoritatea unitatilor fiind in renovare.

Lasati un raspuns