Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

NOUA CONSTITUTIE: Rolul Bisericii Ortodoxe Romane, inaintea rolului Casei Regale si al minoritatilor

Comisia de revizuire a Constitutiei a revenit marti asupra unui amendament votat anterior, stabilind ca Romania recunoaste rolul istoric, in constituirea si modernizarea statului roman, al bisericii ortodoxe si al celorlalte culte inaintea rolului Casei Regale si al minoritatilor, transmite MEDIAFAX. 

Astfel, art.1.- (1¹), care avea urmatorul cuprins: “Romania recunoaste rolul istoric, in constituirea si modernizarea statului roman, al Casei Regale, al minoritatilor nationale, al bisericii ortodoxe si al celorlalte culte religioase recunoscute de lege” a fost modificat si va avea urmatorul continut: “Romania recunoaste rolul istoric, in constituirea si modernizarea statului roman, al bisericii ortodoxe si al celorlalte culte religioase, al Casei Regale si al minoritatilor nationale”.

Modificarea articolului in acest sens a fost propusa de senatorul PNL Tudor Chiuariu si a intrunit 17 voturi “pentru” si o abtinere.

 

Sursa: http://infoportal.rtv.net/articol~din-actualitate~info-3880228~noua-constitutie-rolul-bisericii-ortodoxe-romane-inaintea-rolului.html?utm_medium=email&utm_source=infoportal_newsletter&utm_content=newsletter

Lasati un raspuns