Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Asemănări si diferente între bisericile evanghelice (studiu)

Un sondaj naţional efectuat de Alianţa Evanghelică şi organizaţia Christian Research, pe un eşantion de 17.000 de evanghelici englezi, a dezvăluit existenţa a numeroase asemănări și diferenţe de opinie între aceştia.

Evanghelicii au perspective diferite asupra Bibliei, avortului, eutanasiei şi homosexualităţii, în ciuda ideii larg răspândite, potrivit căreia evanghelicii ar avea un set uniform de credinţe. În același timp temele principale, de bază ale creștinismului sunt confirmate de o majoritate a credincioșilor. “Acest studiu ne ajută să vorbim cu mai multă încredere despre comunitatea noastră evanghelică, despre lucrurile care sunt importante pentru noi şi despre contribuţia semnificativă pe care o aducem comunităţii din jurul nostru.”, spune Steve Clifford, directorul general al Alianţei citat de Christian Post.

Sondajul a arătat existenţa unui consens clar cu privire la unicitatea lui Hristos: 91% dintre evanghelici consideră că El este singura cale spre Dumnezeu. Optzeci şi opt la sută cred cu tărie că religia este cel mai important lucru din viaţa lor, iar 83% declară că aceasta a fost un factor important în luarea deciziilor. Nouăzeci şi patru la sută dintre evanghelici au convenit că una dintre datoriile creştinilor este să aibă grijă de mediul înconjurător şi 81% au spus că au fost implicaţi în vreun soi de muncă voluntară cel puţin o dată pe lună.

Divergenţele apar atunci când intră în discuţie probleme precum inspiraţia Bibliei. În timp ce evanghelicii sunt în general de acord că Biblia este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, doar 54% au confirmat credința că Biblia pe care o deţin astăzi este în acord perfect cu manuscrisele originale şi nu conţine erori. În ceea ce priveşte atitudinea faţă de avort, diferenţele sunt de asemenea considerabile. Aproximativ 20% dintre cei chestionaţi spun că avortul nu poate fi justificat sub nicio formă, în timp ce 17% susţin exact opusul.Mai puţin de jumătate dintre evanghelici cred cu tărie că eutanasierea, ca sinucidere asistată, este întotdeauna un păcat (42%). Circa 24% dintre respondenţi au mărturisit că nu ştiu ce să credă cu privire la acest subiect.

Studiul a constatat de asemenea că în timp ce doar 13% au declarat cu tărie că a avea sentimente homosexuale este greşit, 59% s-au declarat complet convinşi că actele homosexuale sunt întotdeauna greşite. Şi mai multă incertitudine o ridică subiectul iadului . aproximativ 31% dintre evanghelici au spus că sunt nesiguri cu privire la existenţa unui loc de condamnare veşnică a celor păcătoşi. Cu toate acesta, aproximativ o jumătate dintre respondenţi fie cred cu tărie, fie sunt doar de acord că un astfel de loc există.

http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Asemanari-si-diferente-intre-bisericile-evanghelice–studiu–2378.html

Lasati un raspuns