Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Dezvoltare personala: Afla cum poti sa beneficiezi de legatura magica dintre natura si Univers

cum-poti-sa-beneficiezi-de-legatura-magica-dintre-natura-si-Univers-180Natura a facut mereu parte din viata noastra, omul a cautat inca din cele mai vechi timpuri o cale de a se conecta cu aceasta si de a fi mai aproape de divinitate. Nu de putine ori, indrumatorii spirituali ne-au sfatuit sa meditam in natura, sa admiram bogatiile care ne inconjoara si sa fim recunoscatori pentru darul ce ne-a fost oferit.
Natura este o sursa de energie, iar odata conectati la ea, putem sa devenim un tot unitar cu aceasta, sa ne conectam la divinitate sau sa gasim raspunsuri la intrebari care ne framanta. Familia si viata sociala sunt doar o oglindire a acestei forte care ne ghideaza pasii, trupul si mintea trebuie sa fie deschise spre cunoastere, iar omul trebuie sa isi doreasca sa ajunga la adevarul absolut.
Numerosi ganditori au sustinut de-a lungul timpului ca natura a fost o poarta de acces la o mai buna intelegere a modului de functionare a Universului. Totodata, foarte multe persoane din sfera artistica au incercat sa demonstreze ca plimbarea zilnica prin natura poate divulga anumite trasaturi ale comportamentului uman. Timpul petrecut in natura este pretios, energiile plantelor, copacilor, frunzelor sau florilor ne dau o stare de bine. Se poate spune ca natura este magie pura, insa putine persoane reusesc sa o inteleaga pe deplin.

Reflexia propriilor trairi

Asa cum chipul ti se oglindeste in apa, asa si natura poate fi considerata o reflexie a unor stari. Fiecare amanunt din natura contribuie la crearea unei imagini unitare, a imaginii Creatorului si a fortei divine. Concret, nu se poate vorbi despre o separare a elementelor, pentru ca acestea sunt complementare. Pamantul are nevoie de apa, iar la randul lui este “fundatia” pe care iau nastere plantele si copacii. La randul lor, acestea servesc regnului animal, care respira si consuma, la fel ca si noi, oamenii. Totul are o circularitate, iar aceasta reflecta trairile interioare si energiile universului.

Intreaga Creatie este energie si constiinta, iar fiecare persoana in parte are posibilitatea sa se conecteze dupa bunul plac si sa profite de energiile din jur folosind o serie de tehnici cum ar fi meditatia, rugaciunea, cantatul sau altele.

Venerarea naturii

Oamenii studiaza Universul si incearca sa descopere cum a aparut acesta. Cu toate acestea, preotii sunt de parere ca este in regula sa studiem Universul, insa nu ar trebui sa ne punem intrebari despre cum a aparut acesta in sine. Venerarea naturii era asociata cu paganismul, pentru ca pe aceasta cale oamenii aveau tendinta sa se indeparteze de divinitate si sa caute explicatii palpabile. De-a lungul timpului, au aparut tot felul de zei asociati cu anumite elemente din natura, iar foarte multe evenimente erau puse in stransa legatura cu acestia. In concluzie, venerarea naturii in sine era considerata a fi o cale de indepartare de Dumnezeu.

Puterea interioara

Chiar daca exista o serie de teorii legate de venerarea naturii, omul trebuie sa invete ca natura este o buna cale de a fi in armonie cu Universul. Divinitatea este infinita, energiile care ne inconjoara ne pot ajuta sa ne cunoastem mai bine si sa aflam raspunsuri la intrebari existentiale. Intreaga Creatie poate fi considerata un spectru de culoare al nivelelor de constiinta.

Asadar, omul trebuie sa invete sa fie in armonie cu natura, sa fie deschis spre cunoastere, sa accepte experientele de viata asa cum sunt ele si sa nu incerce sa schimbe cursul natural al Universului si al energiei care il inconjoara.

http://www.ele.ro/relatii/horoscop-cuplu/dezvoltare-personala-afla-cum-poti-sa-beneficiezi-de-legatura-magica-dintre-natura-si-univers-41448

Lasati un raspuns