Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Exorcizări în masă la o tabără religioasă pentru elevi. “Dumnezeu intră în sufletele lor şi îl alungă pe Diavol”

popiElevii polonezi care participau la o tabără religioasă din nord-vestul Poloniei au asistat la un exorcism în masă desfăşurat de preotul Tomas Wieczorek, relatează Daily Mirror, în ediţia electronică.
Aproximativ 1.000 de elevi de la şcoli din oraşul polonez Gryfice au participat timp de trei zile la o tabără care să îi ajute pe “tineri să îl exploreze pe Dumnezeu şi să se dedice reînnoirii spirituale prin rugăciune”. Dar preotul Tomas Wieczorek, în vârstă de 37, a efectuat un ritual de exorcizare în masă.
“În prima zi a luat câţiva copii pe scenă şi şi-a pus mâna pe frunţile lor pe rând, repetând «Vino, Duhule Sfânt. Vino, Duhule Sfânt»”, a povestit mama unui copil. Magda Rutkowska, în vârstă de 43 de ani.Unii dintre copii au leşinat, în timp ce alţii au început să plângă. În momentul în care alţi elevi au mers să îi ajute pe colegii lor aflaţi în stare de semiconştienţă, preotul le-a ordonat să stea liniştiţi, adăugând: “Dumnezeu intră în sufletele lor şi îl alungă pe Diavol”. Unii copii atinşi de preot au început să ţipe, în timp ce alţii au izbucnit în hohote de râs.

“A fost înspăimântător, aproape ca într-un sanatoriu de psihiatrie”, a spus un elev. “Unii dintre ei aveau convulsii, alţii râdeau isteric şi alţii ţipau şi plângeau. Preotul a spus că îi purifică dar a fost prea mult pentru noi. În ziua următoare nu ne-am mai dus pentru că eram speriaţi de ce se putea întâmpla”, a adăugat el.

“Copiii nu sunt maturi din punct de vedere emoţional pentru a experimenta o astfel de rugăciune”, afirmă psihologul şcolar Halina Wysocka. “Metodele prezentate sunt similare celor ale sectelor religioase”, a adăugat ea.

Un purtător de cuvânt al Bisericii a declarat însă că nu au primit nicio plângere până în prezent, “prin urmare nu este nicio problemă”.

http://www.descopera.ro/dnews/14088701-exorcizari-in-masa-la-o-tabara-religioasa-pentru-elevi-dumnezeu-intra-in-sufletele-lor-si-il-alunga-pe-diavol

Lasati un raspuns