Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Banii Bisericii merg la Educație! Legea bugetului, prilej de scandal public între premierul Dacian Cioloș și Patriarhul Daniel

daniel2 Proiectul de buget pentru 2016 lasă Biserica fără banii pentru construcţia sau modernizarea lăcaşurilor de cult. Banii, 177 de milioane de lei, cât au avut anul trecut clericii, vor merge, conform informaţiilor neoficiale, la reabilitarea şcolilor.
Decizia premierului Cioloş de a nu aloca nici un leu Bisericii în afară de cei pentru salariile clericilor l-a făcut pe Patriarhul Daniel să reacţioneze dur. “Suntem de acord să ni se impoziteze şi veniturile, însă statul să dea înapoi tot ce a confiscat abuziv ca proprietăţi”, a tunat şeful Bisericii. În apărarea acestuia a sărit şi Gigi Becali, în opinia căruia nimic nu se poate face fără “să-i dai lui Hristos”.

În realitate însă, nu doar clericii sunt afectaţi de noua lege a bugetului, lansată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe. Tăierile de fonduri vor afecta în special Ministerul Muncii, care va primi cu 10% mai puţini bani faţă de anul acesta. Redus va fi şi plafonul total de garanţii pentru “Prima casă”, de 2,5 miliarde de lei anul acesta la doar 1,5 miliarde de lei în 2016. În schimb, sume mai mari vor primi ministere precum Apărarea, Sănătatea, Educaţia sau Cultura, campionul absolut fiind Ministerul Comunicaţiilor, al cărui buget va fi mai mare cu 130% faţă de cel actual.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/banii-bisericii-merg-la-educatie-legea-bugetului-prilej-de-scandal-public-intre-premierul-dacian-c-560341.html

Lasati un raspuns