Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca

Fragment din Lumina de pe munte: “Daca iubirea e porunca ce rezuma Scriptura, sigur ca numai ea e chemata sa puna capat: judecatilor, razbunarilor si a tot razboiul cel ucigas dintre oameni. Porunca aceasta, nu astepta sa o implineasca altii intai; implineste-o tu intai, si dupa tine se vor lua multi. Dar trebuie sa stii, dragul meu, ca-i vorba de-o iubire fara margini, o iubire care iarta toate, lasand judecata in seama lui Dumnezeu. O iubire care nu cade, la oricate probe s-ar intampla s-ajunga.

[…] Deci daca tinem sa ramanem crestini, trebuie sa iubim pe toti oamenii, ca Iisus, ca numai asa-i sigura si e cu putinta „iertarea din inima”, care, atunci, vine ca de la sine, usor si simplu, si nici nu mai cade, chiar daca ura ar rastigni-o pe toate crucile istoriei. – De altfel aceasta si e suprema dragoste si semnul divinitatii Sale.

Cu aceasta iubire graia Iisus catre oameni.”

Sursa text: Parintele Arsenie Boca – Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 42.

Flori din flori este proiectul cu care Centrului Social Pro Vita pentru nascuti si nenascuti al Parohiei Valea Plopului in parteneriat cu Centrul de actiune sociala Anastasia al Parohiei Sfantul Nicolae Bruxelles au intampinat primavara. Imagini si un film impresionant referitor la acest proiect puteti vedea apasand pe linkul anterior (cuvintele boldate).

Incepand de astazi, 13 martie 2017, va asteptam la sediul nostru cu daruri in alimente sau alte produse necesare la Valea Plopului unde vom merge sambata, 18 martie 2017. Intalnirea de sambata, 18 martie 2017, la sediul fundatiei noastre (si apoi plecarea spre Valea Plopului), va fi la ora 9:10.

Puteti ajuta si aduce bucurie copiilor de la Valea Plopului in diverse moduri:

A: Participarea la colecta de produse:

Necesitatile pentru aceasta data sunt urmatoarele:

– Alimente: lapte praf Aptamil nr 1, soia snitele si granule, fasole verde si mazare conservate, fasole uscata, pate vegetal, margarina, pasta de tomate, halva, biscuiti, napolitane, eugenii.

– Produse de menaj: solutii curatenie, maturi, farase, clor, musama, manusi unica folosinta, pungi sandwich, saci menajeri, servetele masa.

– Produse de igiena: Pampers adulti, servetele umede.

Punct de colectare: Str. Maior Alexandru Campeanu nr 58, Etaj 1, Sector 1, Bucuresti. Colectarea se va efectua in perioada 13 – 17 martie, orele 8-16 (cei care nu se pot incadra in program sunt rugati sa ne contacteze la 0724.271.236 – Daniela Petcovici).

B: Voluntariat pentru transportarea darurilor:

Transportarea donatiilor se va face exclusiv prin voluntariat. Multumim tuturor membrilor si prietenilor fundatiei care ajutati ca produsele sa ajunga la destinatie. Vom primi cu placere vizitatori, in limita locurilor disponibile si in ordinea inscrierii. In cazul in care doriti sa ajutati cu serviciul de transport, va rugam sa anuntati coordonatorul pana joi, 16 martie 2017, la adresa de email: victoriaanca9@gmail.com sau telefon: 0722.661.909.

C: Popularizarea actiunii:

– Povestiti despre actiune prietenilor si cunoscutilor dumneavoastra.

– Trimiteti-ne adrese de mail ale celor interesati sa fie informati sau oferiti-le datele de contact ale coordonatorului.

Pentru orice alte informatii sau lamuriri, va rugam sa contactati coordonatorul: Anca Victoria, email victoriaanca9@gmail.com, tel 0722.661.909.

Dupa vizita la asezamantul Valea Screzii, ne vom indrepta spre Schitul Sf. M. Mc. Dimitrie Izvoratorul de Mir aflat la 11 km departare, in satul Poienitele, com. Chiojdu. Aici vietuiesc Parintele Staret Serafim Jurca si un frate de manastire care incearca sa reinvie viata monahala la acest schit. Cine vrea, poate sa trimita pomelnice pentru a fi citite la Sf. Liturghie, precum si orice fel de alimente puteti (orez, faina, malai, grau, zahar, etc), cei doi vietuitori fiind intr-o foarte mare criza de alimente. Puteti ajuta si cu donatii in bani. Numarul de telefon al Parintelui Serafim este: 0762.100.421.

Va multumim pentru orice modalitate de ajutor veti alege! Nadajduim ca cei dintre dumneavoastra care nu veti putea altminteri, sa ii ajutati cu rugaciuni facute in aceasta perioada mai mult ca oricand.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=24244:cuvantul-de-invatatura-al-parintelui-arsenie-boca&catid=52:asociatii–ambasade&Itemid=73

Lasati un raspuns