Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Nera Plant – produse create de măicuțele de la Mănăstirea Nera

Povestea brandului Nera Plant este puțin mai neobișnuită.
Pentru că totul a început în 2009, la Mănăstirea Nera din munții Locvei, unde măicuțele au început să adune plantele medicinale specifice locului și, după rețete tradiționale, au creat uleiuri, oțeturi, săpunuri și creme 100% naturale. Toate produsele Nera Plant au la bază extracte concentrate din plante şi din fructe culese de pe Valea Nerei şi din Munţii Banatului. Maicile de aici, în număr de peste patruzeci, îmbină viața duhovnicească cu îndeletniciri ca apicultura, cultivarea plantelor medicinale și prelucrarea lor.

Când şi cum v-a venit ideea de a vă apleca asupra suferinţelor trupeşti ale oamenilor, sub această formă, de a le oferi preparate cu valoare terapeutică?   

Dintru bun început, ctitorii au gândit mănăstirea Nera ca un loc în care măicuţele să pregătească tratamente naturiste, iar cealaltă mănăstire-soră, Mănăstirea Christiana din Bucureşti, ctitorită tot de familia Chirilă, să se ocupe de tratarea bolnavilor. Acest gând nu s-a putut întrupa în primii ani ai Nerei, din cauza faptului că întreaga energie a obştii a trebuit canalizată, după slujbele rânduite vieţuirii monahale, către construirea complexului ce cuprinde chiliile, trapeza, bucătăria, şi altele. Abia în urmă cu câţiva ani ne-am putut îndeletnici efectiv cu prepararea produselor naturiste, acreditându-ne pentru aceasta un laborator numit „Sfinţii Doctori fără de arginţi”, răspunde  Părintelui Duhovnic al Mănăstirii, Ieromonahul Teofan.

Mai multe: https://blog.vegis.ro/nera-plant-produse-create-de-maicutele-de-la-manastirea-nera/

Lasati un raspuns