Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Statul dictatorial isi arata coltii: Nu s-au gasit solutii pentru cei care nu doresc carduri de sanatate cu cip

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si cei ai Ministerului Sanatatii au declarat, in cadrul celei de-a doua dezbateri publice organizate pe tema implementarii cardului national de sanatate, ca “nu s-au gasit solutiile potrivite in cazul persoanelor care nu sunt de acord cu CIP-ul acestui card”. Mai mult decat atat, oficialii au mentionat ca inca analizeaza aceasta situatie.

In cadrul dezbaterii publice, tot mai multe persoane, din diverse arii de activitate (drept, medicina, religie, IT, etc.) si-au exprimat nemultumirea cu privire la cardul national de sanatate si la sistemul informatic in care se va lucra, odata cu introducerea acestui nou document.

“Se vor putea face fraude, chiar si cu realizarea noului sistem, acesta nefiind nici pe departe un sistem infailibil”, a precizat un specialist IT in cadrul dezbaterii publice.

Cu toate acestea, reprezentantii CNAS sustin in continuare ca sistemul si cardul de sanatate sunt doua metode sigure din toate punctele de vedere.

“Cardul este o modalitate tehnica securizata de a acorda servicii medicale. Sunt instrumente sigure din punct de vedere al datelor. Mentionam ca avea de a face cu sute de servicii medicale, acordate fara sa fi cazul. Dupa implementarea noului sistem nu va mai fi nicio modalitate de frauda”, a explicat directorul pe SIUI in cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Indiferent care ar fi opinia populatiei, reamintim ca ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a anuntat, la inceputul acestui an ca primele carduri nationale de sanatate vor fi gata la sfarsitul lunii februarie, urmand ca distributia acestora sa inceapa la jumatatea anului 2011.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Lasati un raspuns