Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mesajul preşedintelui Mircea Man la trecerea în veşnicie a Înaltpreasfinţiei Sale Bartolomeu Anania

Bartolomeu AnaniaViaţa omului e chezăşia drumului înspre cele dumnezeieşti. Faptele lui sunt mărturie a trecerii pe pământ. Înaltpreasfinţia sa Bartolomeu Anania, Mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a părăsit această lume rugându-se pentru iertarea păcatelor tuturor. A fost un făuritor de iubire şi înţelegere între lume şi Dumnezeu.

Inima sa apăsată de greul lumii pe care a păstorit-o, s-a oprit lăsând loc liniştii. „Moartea nu există. E o trecere. Moartea e ca somnul…” sunt câteva cugetări de final de drum ale Înaltpreasfinţiei sale Bartolomeu Anania.

Trăim în lumea adevărului, din beciurile puşcăriilor comuniste şi prinsă-n sfintele Biserici din Statele Unite, Bucureşti, Văratec sau Cluj, Înaltpreasfinţia sa Bartolomeu Anania a fost şi va rămâne un model de urmat.

Opera lui literară şi viaţa lui închinată Domnului sunt urme ale trecerii pe Pământul Românesc, a unui om dedicat lui Dumnezeu.

Creştinătatea pare împietrită de această despărţire. Sincere condoleanţe şi întreaga noastră compasiune în aceste zile când întreaga creştinătate îl conduce pe Înaltpreasfinţitul Părinte Bartolomeu Anania pe ultimul drum.

Dumnezeu să-l odihnească în Împărăţia lui.

%RELATEDPOSTS%

Lasati un raspuns