Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Colecta de fonduri pentru realizarea bisericii romanesti din Nisa, Franta

Credinciosii din parohia ortodoxa romana „Sfintii Imparati Constantin si Elena”, din Nisa – Franta, fac demersuri, in aceasta perioada, pentru obtinerea unui teren pe care va fi ridicat un lacas de cult, transmite Romanian Global News, care citeaza Basilica.

Duminica, 30 ianuarie, in spatiul oferit de Biserica Notre – Dame du Vallon des Fleurs, din Nisa, a fost lansata colecta de fonduri pentru achizitionarea acestui teren. Evenimentul a avut loc in cadrul unui program artistic cu specific romanesc, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Meridionale. Au participat, pe langa enoriasii parohiei si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei la Paris.

„Pe acest teren pe care noi il avem si permisul de construire care a fost deja depus la primarie de peste doi ani de zile, este un teren cu dimensiunea de 5600 de m2, cu posibilitate de construire de aproximativ 500 de m2, cu un pret de cost modest, 360 000 de euro. Noi am Reusit sa strangem pana acum 200 000 de euro si mai avem aproximativ 16 zile la dispozitie pentru a strange suma care ne lipseste. De aceea, facem un apel la cei care locuiesc inca in aceasta zona si doresc sa ne ajute in acest proiect, ei avand la dispozitie coordonatele bancare pe site-ul bisericii noastre: bisericaortodoxanisa.net”, a spus parintele Radu Totelecan, parohul Bisericii „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Nisa.

Parohia „Sfintii Imparati Constantin si Elena” nu are in prezent un spatiu propriu pentru oficierea sfintelor slujbe, ea fiind infiintata in urma cu 10 ani.

Lasati un raspuns