Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica Sf. Maria din localitatea americana Dacula are nevoie de ajutor

Biserica Sf. Maria din localitatea americana Dacula are nevoie de ajutor
Parohia ortodoxa romana “Sfanta Maria” din localitatea americana Dacula, aflata in al 10-lea an de existenta, se afla la o importanta rascruce, avand nevoie urgent de un ajutor financiar, transmite Romanian Global News, care citeaza biserica romana.

Proprietatea actuala a bisericii romanesti este de 2 acri de teren. Parcarea este deja prea mica, iar dupa slujba nu exista un loc in care oamenii sa ramana la o gustare, nu este loc pentru organizarea unor evenimente de amploare, iar comunitatea romaneasca nu are o sala sociala pe masura, o gradinita, o scoala de religie sau un cimitir.

In luna ianuarie 2011, Ion Ardelean, vecinul bisericii, s-a decis sa vanda cei 7,6 acri de teren invecinat cu al bisericii, cu pretul cu care l-a cumparat acum 15 ani. Asadar pretul negociat si la care s-a ajuns de comun acord este de $200,000.

Pentru a ca banca sa ii acorde bisericii un astfel de imprumut este nevoie de o garantie de $40,000. Acesti bani trebuie stransi in urmatoarele 15 de zile ca banca sa acorde suma de $160,000 si ca proprietatea de langa biserica sa fie cumparata.

Cu aceasta ocazie, biserica face un apel la toti cei care citesc aceste randuri si sunt in masura sa doneze sa ajute Biserica Sfanta Maria cu cat pot pentru ca banii pentru garantie sa se stranga la timp.

Membrii Consiliului parohial al bisericii in frunte cu preotul paroh au donat cate $1,000 in acest scop cerand fiecarei familii sa faca la fel. Asadar fiecare familie este rugata sa faca aceasta unica donatie in acest scop pentru ca viitorul parohiei noastre sa fie asigurat. Este unica posibilitate de extindere avand in vedere conditiile actuale ale economiei. Cei care nu pot sa doneze cate $1,000 de familie sunt rugati sa doneze cat pot, pentru ca orice mica donatie este importanta.

La biserica s-a deschis un fond special pentru cumpararea acestui teren si o lista in care sunt trecute toate donatiile. Cei care doresc sa se angajeze cu o donatie prin email sau telefon sunt rugati sa il contacteze pe Pr. Nicolae la 404 518 1042 sau clempus@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau sa trimita donatia prin posta la adresa: Saint Mary Romanian Orthodox Church, 2875 Winder Hwy, Dacula GA 30019.

Lasati un raspuns