Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

PS Petru Gherghel, in vizita la Graz

PS Petru Gherghel, in vizita la GrazExcelenta sa PS Petru Gherghel, pastor al Diecezei de Iasi, insotit de pr. Mihai Budau, econom diecezan, aflat in drum spre Roma, a vizitat in zilele de 5 si 6 februarie Parohia “Sf. Leopold” din Graz, Austria, unde, impreuna cu Mons. dr. Gerhard Hörting, parohul comunitatii, activeaza pr. Cristian Diac, transmite Romanian Global News, care citeaza Episcopia Romano-Catolica de Iasi.

Ajuns sambata, 5 februarie, a celebrat sfanta Liturghie la ora 18.00 in biserica parohiala, impreuna cu pr. paroh Gerhard Hörting, pr. Mihai Budau si pr. Cristian Diac. Duminica, 6 februarie, a prezidat sfanta Liturghie comunitara in limba germana pe care a marturisit ca a invatat-o mai mult in scaunul de spovada pe cand era vicar parohial la Radauti, comunitate bucovineana din fostul Imperiu austro-ungar. In numele comunitatii, pr. paroh Gerhard a salutat prezenta Excelentei sale in mijlocul comunitatii, multumindu-i pentru recenta deschidere a relatiilor de colaborare mai stransa intre cele doua dieceze, Iasi si Graz-Seckau. In introducerea la sfanta Liturghie, PS Petru Gherghel si-a exprimat bucuria de a celebra jertfa euharistica intr-o comunitate austriaca, subliniind ca aici, ca si in Germania, Italia sau Romania, se celebreaza aceeasi sfanta Jertfa si se marturiseste aceeasi credinta catolica universala.

La finalul celebrarii, a adresat cateva cuvinte comunitatii, in care si-a aratat recunostinta ei si prin ea intregului popor austriac pentru solidaritatea de care a dat dovada fata de dieceza ieseana, mai ales in anii grei ai regimului comunist, prin contributia financiara consistenta adusa indeosebi la construirea seminarului diecezan si a altor institutii diecezane. “Multumesc frumos pentru solidaritatea de care ne-am bucurat din partea Bisericii din Austria in timpurile grele pe care le-am trait in perioada comunista”, a mai afirmat episcopul.

Dupa precizarea de mai sus, aceasta vizita scurta a fost o intercalare, un popas in cadrul calatoriei spre Roma. O vizita oficiala este estimata pentru zilele dinainte si de dupa 19 martie 2011, sarbatoarea patronului Bisericii Universale, sfantul Iosif, cand episcopul de Graz-Seckau, PS Egon Kapellari intentioneaza sa-i prezinte institutiile pastorale principale ale diecezei pe care o pastoreste

Lasati un raspuns