Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Charles Darwin a fost, initial, teolog

Charles Darwin a fost, initial, teolog

Autorul controversatei Teorii Evolutioniste a fost de formatie teolog. Acest lucru, surprinzator, nu este cunoscut de marea masa a oamenilor, biografia oficiala a lui Charles Darwin amintind doar in treacat de studiile teologice din cadrul Bisericii Unitariene urmate de catre acesta, anunta Pravda.

Daca Charles Darwin ar fi trait in zilele noastre, pozitia sa fata de discutiile divergente dintre adeptii teoriei evolutioniste si suporterii creationismului ar fi putut fi una de-a dreptul surprinzatoare. Cu acesta ocazie este interesant de aflat daca virulentii suporteri ai materialismului stiintific ar incerca sa intre intr-o dezbatere pe teme religioase cu parintele evolutionismului, de altfel o persoana cu solide studii teologice…De altfel, Charles Darwin nu a fost singurul om de stiinta de marca care si-a aratat interesul fata de religie.

Insusi  austriacul Gregor Mendel, nimeni altul decat fondatorul Geneticii, a fost un erudit calugar teolog ale carui studii si experimente pe incrucisarea plantelor au stat la baza fondarii Teoriei Genetice si a intelegerii transmisiei si variatiei trasaturilor biologice in cadrul speciilor. Teoriiile lui Darwin si Mendel au intrat in contradictie una cu celalalta la o prima analiza. Darwin afirma ca nu exista nicio limita a variatiei biologice a specilor de unde, la prima vedere, a dedus ca un peste sau o maimuta poate evolua pana ajunge la forma umana. Pe de alta parte, Mendel a demonstrat ca variatia biologica a speciei prezinta unele limite. Conform lui Mendel, exista variatie biologica in interiorul speciei, dar aceasta se sfarseste atunci cand se face trecerea de la o specie la alta.

Sursa: Pravda

Lasati un raspuns