Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei deplange moartea la Roma a celor patru copii originari din Romania

Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei, in numele celor 150 de comunitati monastice si parohiale ortodoxe romanesti de pe pamantul Italiei, doreste sa isi exprime profundul regret pentru decesul copiilor Raul, Fernando, Patrizia si Sabatino, originari din Romania, care se aflau in campusul ilegal de pe Appia Nuova, transmite Romanian Global News, care citeaza eparhia romana.

La toate altarele de slujire din manastirile, parohiile si paraclisele din cuprinsul episcopiei se vor pomeni cei patru prunci decedati si se vor face rugaciuni pentru mangaierea si intarirea familiilor lor indoliate.

Episcopia romanase adauga Ambasadei Romaniei in Italia, Consulatului Romaniei la Roma si Primariei Romei, contribuind cu transportul in Romania a 14 dintre membrii familiilor indoliate, pentru a le permite sa participe la inmormantarea celor patru copii.

Patru copii români au murit duminică, 6 februarie, după ce baraca în care locuiau a luat foc, în jurul orei 20,00. Baraca era construită abuziv în zona Acquasanta, în cartierul rezidenţial Appia Nuova. Cauza incendiului încă nu a fost stabilită, dar martorii afirmă că nu a fost auzită nicio explozie. In tabăra improvizată, unde trăia familia de români, mai locuiau alte 20 de persoane, în alte 3 barăci.

Lasati un raspuns