Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cele mai controversate teorii apocaliptice

TOP Cele mai controversate teorii apocaliptice, Kali Yuga

Sigur ai auzit de filmul 2012. Sigur ai auzit de Apocalipsa din Biblie. Dar oare ai auzit despre toate scenariile prezentate mai jos?

Kali Yuga

Sistemul Hindus al ciclurilor este impartit in patru zone de timp. Fiecare zona reprezinta o anumita perioada din istoria omenirii – denumita in functie de puritatea spirituala si natura umana. Cele 4 cicluri sunt : Krita / Satya Yuga (Epoca de Aur ), Treta Yaga ( Epoca de Argint), Dvapara Yuga ( Epoca de Bronz) si Kali Yuga ( Epoca deFier sau Epoca Intunecata).

Calendarul hindus a fost gandit pentru 24,000 de ani, dar din scrierile originale reiese de fapt ca este calculat pentru doar 12,000 de ani.

Kali Yuga reprezinta defapt cea mai neagra perioada din istoria omenirii. Hindusii au gandit declansarea acestei perioada undeva intre anul 2002 si 2012 in timpul unui solstitiu de iarna(luna decembrie).

„ Marea majoritate a oamenilor din KALI YUGA vor fi stăpâniţi de cele mai joase instincte. Ei isi vor alege de regula idealuri cu totul aberante sau false. Unii nu vor ezita sa i persecute cu indarjire pe cei intelepti si evoluati spiritual. Dorintele inferioare sau rele ii vor tulbura neincetat. Neglijenta, boala, foamea, egoismul, viciile, suspiciunea, absenta dragostei si frica se vor raspandi printre ei. Se vor indesi de asemenea perioadele de mari secete. Diversele regiuni sau provincii ale aceleiasi tari se vor lupta cu indarjire intre ele.” – fragment din Linga Purana

TOP Cele mai controversate teorii apocaliptice, Apocalipsa din Biblie

Apocalipsa din Biblie

Apocalipsa mentionata in cea mai importanta carte a crestinilor este probabil si cea mai cunoscuta teorie apocaliptica. Biblia descrie cu lux de amanunte faptul ca omenirea este condamnata, iar sfarsitul omului pe Pamant este inevitabil.
In Biblie este mentionat ca, la un momentdat, pe Pamant va umbla un fals profet, iar acesta va declansa venirea Anticristului. Pamantul o sa fie distrus de cutremure, incendii sau fenomene extreme ale naturii, iar oamenii vor pieri de foamete, boli si razboaie.

Intr-un final se va duce o lupta intre fortele binelui si cele ale raului (numita Armagedon), iar Iisus Cristos va iesi invingator si va salva intreaga omenire.

Biblia nu ofera date concrete asupra timpului cand toate acestea se vor intampla,dar lasa de inteles ca finalul nu poate fi evitat.

TOP Cele mai controversate teorii apocaliptice,  „Unda Timpului zero”  Aceasta teorie apartine filozofului

Unda Timpului zero

Aceasta teorie apartine filozofului american Terrence McKenna, care a studiat „Cartea Schimbarilor” sau Oracului I Ching (una dintre cele mai vechi carti chinezesti). I Ching este un sistem chinezesc format din 64 de hexagrame determinate de doua linii : yin si yang.

McKenna crede ca I Ching a fost ,initial, folosit ca si calendar. Studiind inscrisurile a realizat o modalitate de calcul prin care fiecarui eveniment major din istorie i-a fost atribuit un simbol I Ching. McKenna a observat ca in jurul anului 2012, coincidenta evenimentelor negative(ce se pot produce) este mult mai mare. Astfel, a presupus ca in jurul solstitiului de iarna din 2012, omenirea va fi supusa unei schimbari majore, iar omul va intra intr-o noua era.

Majoritatea specialistilor care au studiat la randul lor teoria „ timpului zero”, au declarat ca McKenna nu a interpretat corect oraculul I Ching, iar studiul realizat de el este incorect.

TOP Cele mai controversate teorii apocaliptice,  Web-bot  „Softul care ghiceste viitorul” –

Web-bot

„Softul care ghiceste viitorul” – asa cum a fost denumit dupa lansarea sa in 1997 – a mutat profetiile apocaliptice in sfera internetului. Web-bot este un soft care a fost creat initial pentru a „prezice” speculatiile de la bursa.
Softul este similar “paienjenilor” care verifica motoarele de cautare pentru a indexa paginile web. Principiul sau de functionare este unul destul de simplu. Astfel, programul ia in calcul paginile web relevante, inregistrand cuvintele-cheie si analizand contextul in care apar. In acest mod, soft-ul iti permite sa arunci o privire scurta, dar relevanta, in ceea ce se numeste “intelepicunea maselor”, deoarece web-ul aduna laolalta gandurile a milioane de oameni.

Folosind acest algoritm simplu s-a trecut si la interpretarea datelor pentru prezicerea viitorului.

Parintii softului sustin ca Web-bot a prezis foarte clar evenimentele de la 11 septembrie si de asemenea faptul ca Uraganul Katrina o sa fie cel mai devastator uragan ce va lovi SUA.

Specialistii spun ca teoria web-bot poate fi folosita (intr-un fel) la prezicerea viitorului – bazandu-se pe discutiile si trend-urile ce sunt prezentate cu ajutorul internetului – dar odata cu popularizarea acestei teorii (multiplicarea discutiilor despre sfarsitul lumii, popularea excesiva a motoarealor de cautare (vezi Google) cu articole despre sfarsitul lumii) – datele colectate de web-bot prin intermediul internetului pot fi irelevante si pot conduce spre piste false.

TOP Cele mai controversate teorii apocaliptice,  „WWIII „  Teoria celui de-al Treilea Razboi Mondial

„WWIII „

Teoria celui de-al Treilea Razboi Mondial este una dintre cele mai vehiculate teorii ce incearca sa demonstreze ca omenirea este in pragul dezastrului. Definitia razboiului mondial este urmatoarea : trebuie sa includa mai mult de 2 continente; cel putin 20 de natiuni sa fie implicate, iar actiunile de masacrare sa fie indreptate cu preponderenta spre civili.

Foarte multi teoreticieni au apelat la aceasta definitie dupa evenimentele de la 11 septembrie ( WorldTrade Center). Atacurile teroriste au condus ulterior la declansarea razboiului din Iraq, razboi la care participa in prezent mai bine de 40 de natiuni de pe 4 continente.

Si mai recent, criza economica mondiala, adanceste aceasta supozitie. Marii economisti au atras atentia ca, in general, o criza economica este urmata si de un razboi.

Una peste alta, nu putem sa ignoram faptul ca , la nivel mondial exista o tensiune fara precedent ce se transmite in randul populatiei. Cel mai recent exemplu poate fi intalnit in Egipt.

TOP Cele mai controversate teorii apocaliptice,  Aliniera Planetelor  In data de 21 decembrie 2012 solstitiul

Aliniera Planetelor

In data de 21 decembrie 2012 solstitiul de iarna ne va aduce un fenomen cu adevarat unic. Pamantul, Soarele, Luna si toate celelate planete din sistemul nostru solar se vor alinia cu Marele Rift din Calea Lactee. Marele Rift reprezinta zona cea mai vasta din Calea Lactee si in acelasi timp una dintre ”liniile” ce indica centrul galaxiei.

Fenomenul de aliniere a Planetelor este un fenomen destul de intalnit, acesta se produce o data la 36 de ani. In schimb, de aceasta data, Soarele va lumina o anumita zona din ”Marele Canion” ce nu a mai fost pana acum studiata. Fenomenul le va permite cercetatorilor sa colecteze date unice despre Calea Lactee.

In schimb, mayasii au interpretat cu totul diferit acest fenomen unic. Potrivit calendarului mayas, solstitiul de iarna din anul 2012 va aduce sfarsitul pe Pamant.

Nu sunt foarte multe detalii despre cum va sfarsi omenirea, dar ce se cunoaste cu adevarat este ca mayasii au fost cu adevarat ingroziti de numarul 2012, iar „dusmanul” cel mai de temut a fost indicat spre cer.

TOP Cele mai controversate teorii apocaliptice,  Schimbarea Polilor  Aceasta teorie a fost deja probata intr-un

Schimbarea Polilor

Aceasta teorie a fost deja probata intr-un amplu studiu realizat de geologul Gregg Braden. Inversarea polilor magentici este un fenomen care s-a mai produs pe Pamant – acum mai bine de 800,000 de ani. Ultima data, inversarea polilor a produs Marea Glaciatiune si „schimbarea la fata” a continentelor.

Cercetatorul Gregg Braden a calculat ca in ultmii 200 de ani activitatea magnetica a Pamantului a scazut cu aproape 40 %, iar ca rata de scadere a intensitatii a crescut in ultimii 30 de ani cu aproape 6%.

Foarte multi cercetatori sustin ca inversarea polilor sau aparitia a unor noi poli va influenta negativ toata aparatura electronica de pe Pamant. Busolele nu vor mai indica corect, de asemenea nici un aparat GPS nu va mai functiona, iar avioanele nu vor mai putea fi pilotate dupa vechile manuale. Toate aceste lucruri se vor rasfrange asupra populatiei.

In acelasi timp, exista foarte multi savanti care sustin ca inversarea polilor nu va produce nici un fel de probleme, iar acest fenomen este unul obisnuit ce se produce la o anumita perioada de timp, din motive care inca nu sunt cunoscute.

TOP Cele mai controversate teorii apocaliptice,  Pandemiile  Pandemiile reprezinta noul „trend”

Pandemiile

Pandemiile reprezinta noul „trend” atunci cand vorbim despre teorii apocaliptice. Fie ca vrem sau nu sa acceptam acest lucru, posibilitatea izbucnirii unei infectii care sa cuprinda zone foarte vaste din Pamant este foarte probabila. Inca de la inceputul Primului Razboi Mondial, chimistii au cercetat posibilitatea castigarii unui razboi pe baza armelor biologice. Astfel, au fost elaborate foarte multe studii in aceasta directie.

O tentativa recenta poate fi considerata incercarea de infectare cu virusul ANTRAX – virus care a vizat in special SUA. In istorie au mai fost inregistrate cateva cazuri de pandemii celebre : Intre 1300 si 1400 – Ciuma Bubonica – care a decimat mai bine de o treime din populatia Europei. Pandemia de febra tifoida (1501-1587) sau gripa Aviara – care este probabil cel mai recent caz de epidemie globala.

Daca in cazul pandemiilor de febra tifoida, holera sau ciuma, cand omul nu a premeditat crearea si raspandirea virusului, cazul pandemiilor actuale este diferit. Exista foarte multe informatii care duc cu gandul la virusii de laborator, raspanditi in mod intentionat in randul populatiei.

Aceasta teorie a fost in stransa legatura cu teoria Suprapopularii Pamantului si modalitatile de a impiedica acest lucru. Teoria presupune ca Pamantul se va supra-popula in urmatorii ani, iar economia globala nu va putea sustine acest fenomen. Din aceasta cauza se presupune ca exista actiunii de infestare deliberata a populatiei cu anumiti virusi, sau provocarea unor razboaie ( in mod controlat), pentru a mentine o economie globala echilibrata .

TOP Cele mai controversate teorii apocaliptice, Furtunile Solare  In august 2010, NASA anunta ca producerea unei

Furtunile Solare

In august 2010, NASA anunta ca producerea unei explozii solare care sa afecteze Pamantul este inevitabila. Studiile pe care cercetatorii americani le-au realizat indica faptul ca Soarele si-a intensificat activitatea, iar furtunile solare inregistrate in ultimii ani au devenit din ce in ce mai violente, producand foarte multe efecte si pe Pamant.

Studiul a mai aratat faptul ca Soarele isi schimba campul magnetic o data la 11 ani, iar ca in prezent praful solar si iradiatiile ajung in cantitati mult mai mari pe Pamant.

NASA a scos in evidenta ca o mega-furtuna solara ar produce un adevarat dezastru. Oamenii care se expun la soare ar putea suferii arsuri grave( imediat), iar cei care nu se expun, ar putea avea de suferit din cauza iradiatilor (cancer de piele ).

Furtunile solare ar putea afecta si toata aparatura de pe Pamant. Supra-incalzirea ar putea produce incendii de proportii, iar topirea rezervelor de gheata de la poli ar putea deregla ecosistemul de pe Terra – si asa destul de „incercat” de poluarea excesiva.

Scenariul nu vi-l mai povestesc, cu totii am urmarit documentarele de la National Geographic…

Lasati un raspuns