Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Exista viata dupa 2012?

O mare parte din adeptii Sfarsitului cred ca omenirea va disparea dupa 21 decembrie 2012 * Altii spun ca se va trece fie intr-o alta dimensiune, fie la un alt nivel de organizare, necunoscut astazi * Scepticii spun ca 2012 va fi un an ca oricare altul * Febra Apocalipsei 2012 cuprinde insa din ce in ce mai multi oameni * A aparut o teorie conform careia si Nostradamus a prezis aceasta data.

Oracolele au prezis o apocalipsa care va avea loc in timpurile noastre, centrata in jurul anului 2012. Toate sugereaza ca ceva se va intampla in acea zi. Chiar daca majoritatea au fost scrise in urma cu sute de ani, acuratetea lor intereseaza in mod special lumea moderna, deoarece previziunile apocaliptice pe care le contin se refera in mod special la perioada pe care noi o traim in prezent.

Decodificarea predictiilor finale ale lui Nostradamus ne poate furniza raspunsurile esentiale, înainte ca bataile ceasului sa anunte sosirea lui 2012.

Recent descoperita carte pierduta a lui Nostradamus dezvaluie desene care pot contine indicii codate despre ce se va întâmpla în 2012. Ca si catrenele lui Nostradamus, aceste desene dau avertismente cumplite, si tocmai uriasa autoritate a acestui profet popular le face dificil de ignorat. Astazi, multi oameni se simt frustrate de incapacitatea stiintei de a raspunde la unele din cele mai profunde întrebari ale timpului nostru, si de aceea îsi îndreapta privirea spre trecut. Privim, astfel, înapoi, la marii maestri ai trecutului, cum este Nostradamus. Planeta noastra se confrunta cu crize de o complexitate alarmanta. Criza de combustibil, specii în pericol de disparitie, valuri tsunami mortale, haos economic si amenintarea nucleara. Toate acestea sunt, oare, o coincidenta, sau ni se pregateste ceva si mai înspaimântator?

Am ajuns la o confluenta de puncte sensibile în sistemele fundamentale. Sunt puncte sensibile în sistemul energetic, în sistemul climatic, exista puncte sensibile în sistemele financiare, în productia de hrana, în problemele cu apa.

Vom ajunge într-un moment în care toate acestea vor converge, moment când lumea va fi distrusa, creata din nou sau ambele. Toate culturile lumii au propriile lor profetii despre un ‘Sfârsit’ al lumii. Este firesc ca oamenii sa simta o conexiune între traditiile lor cultural si ceea ce se întâmpla astazi pe glob. Si iata-le înca prezente si astazi. Unii cred ca aceleasi profetii sunt portretizate în imaginile din cartea pierduta. Toate par sa indice faptul ca în 2012, din perspectiva pamântului, Soarele se va alinia cu central galaxiei Calea Lactee, un fenomen astronomic incredibil de rar care are loc doar o data la fiecare 26.000 de ani.

Prima jumatate a ciclului de 26.000 de ani coincide, destul de inadecvat, cu ultima Era Glaciara, si legat de aceasta, daca e sa vorbim despre cea mai mare încalzire globala din istorie, aceasta a fost topirea ghetii formata în Era Glaciara. Sa dea Domnul sa nu ne aflam în contextul unui eveniment de asemenea magnitudine. Datorita rotirii pamântului, felul cum vedem noi stelele se schimba pe masura trecerii timpului. ‘Alinierea Galactica’, în termenii cei mai simpli, are loc atunci când Soarele rasare pe linie dreapta cu centrul Caii Lactee.

În conformitate cu o multitudine de culturi antice, se pare ca aceasta aliniere anunta momentul unei schimbari dramatice. Toata lumea simte ca ne apropiem de un fel de traversare. Si cred ca ceea ce se afla la radacina acesteia este alinierea galactica. Una dintre cele mai importante civilizatii antice s-a gândit sa observe acest fenomen. Acestia sunt Mayasii, renumiti pentru cunostintele lor avansate de astronomie.

Ei avertizeaza ca aceasta aliniere galactica a soarelui cu centrul galaxiei, cunoscuta sub numele de ‘Fisura Întunecata’, ar putea avea consecinte îngrozitoare. Se crede ca aceste avertismente se repeta si la alte câteva civilizatii antice. Toate aceste predictii apocaliptice si viziuni ale viitorului au ca idee centrala faptul ca, atunci când Soarele rasare în aceasta ‘Fisura Întunecata’, va fi rau. Aceasta este vremea cataclismelor, vremea distrugerii. Anticii stiau cum sa fie una cu ei însisi, cu natura, cu viata si cosmosul în ansamblul lor. Dar noi am pierdut contactul cu toate astea. Multe din ceea ce se întâmpla acum, în special schimbarile survenite în sistemul ecologic, în oceane, toate aceste lucruri au fost prezise de Nostradamus si de alti profeti. La fel ca mayasii si alte civilizatii dinaintea lui, Nostradamus se uita în stele si vede pericolul ce va veni.

“Va fi mare varsare de sânge,

Cerul va arata straniu,

Atât pe pamânt, pe mare dar si în aer,

Secte, foamete, regate, boli, confuzie.”

Figura controversata si învaluita în mister, Nostradamus a murit acum aproape 500 de ani, cu secole si generatii în urma fata de 2012.

Însa în repetate rânduri, predictiile lui au fost foarte exacte. A prevazut multe din evenimentele majore politice, religioase, chiar descoperiri stiintifice si inovatoare.

Pe masura ce 2012 se apropie, problemele lumii par sa se înmulteasca. Daca doar citesti ziarele, daca te uiti la televizor, ceea ce vezi sunt stiri constante despre schimbari ce se intensifica rapid în domeniile fundamentale majore pentru supravietuirea omenirii. Schimbari climatice rapide, colapsuri financiare, reorganizari pe plan energetic si disparitii de specii, criza de apa. Biologul de la Harvard, E.O. Wilson, vorbeste despre aceasta perioada din istorie, despre unicitatea acestei perioade de timp în istorie. Spune ca traim într-un loc îngust al timpului, adica resursele si abilitatea noastra de a solutiona problemele vor fi fortate dincolo de limite. Si iata nodul problemei. Timpul pare sa se accelereze. Se spune ca secolul 20 are mai multa istorie comasata în el decât toate celelalte 19 ce l-au precedat. E foarte probabil ca secolul XXI va avea în el 19-20 de secole în el. În secolul XXI, vom fi martorii unei tehnologii de 1.000 ori mai multa decât în secolul XX. Nimeni în viata nu poate sa-si imagineze acest concept. În secolul XX, am început de la cai, apoi au aparut automobilele, avioanele, am fost pe Luna, am inventat internetul, si daca multiplici toate astea cu 1.000, nu ai cum sa-ti imaginezi ce-ar mai putea aparea în secolul urmator. Daca istoria e vreun fel de indicator a ceea ce urmeaza sa experimentam, atunci aceasta tranzitie va fi una foarte scurta si va avea loc foarte curând. Ziua de 21 decembrie a anului 2012 marcheaza doar o data, dar noi ne aflam déjà în acea zona a timpului unde, ca civilizatie si ca planeta, suntem fortati sa rezolvam cea mai mare provocare înregistrata vreodata în istoria umanitatii. Dacaomul modern continua pe drumul actual, unii cred ca predictiile cele mai întunecate ale lui Nostradamus s-ar putea declansa când se va produce alinierea galactica. Totusi, ar mai putea exista macar o fereastra de oportunitate.

În timp ce imaginea finala din cartea pierduta arata o carte nescrisa a vietii, sugerând extinctia, unii întrevad o raza de speranta. Aceasta a fost facuta de cineva care stia ce face. De aceea tine cartea ridicata spre noi, spunând:

“E alegerea voastra, voi decideti ce vreti sa faceti”.

Este lucrarea a unui geniu plin de compasiune pentru ca încearca sa ne dea un mesaj, sa ne salveze, sa ne salveze civilizatia si vietile. Acesta sa fie motivul pentru care atât de multe culture au codificat avertismente pentru generatiile viitoare? Ar putea fi alinierea galactica, realmente, un tragaci pentru un eveniment pe care omenirea sa-l controleze? E posibil ca evenimentul cataclysmic ce a fost prezis sa nu fie ceva atât de tragic, ci, mai degraba, un semnal de alarma? Daca trebuie remarcat ceva la Nostradamus, acela este sensul de speranta care razbate din opera lui. Indiferent cât s-ar înrautati lucrurile, indiferent cât de rele ar fi razboaiele, foametea, holocaustul nuclear, umanitatea va supravietui. Cred ca întrebarea la care trebuie sa ne raspundem acum este:

“Avem noi curajul sa unim întelepciunea trecutului nostrum cu stiinta avansata de astazi?”

“Oare o stiinta bazata pe spiritualitate ne va ghida dupa 21 decembrie 2012?”

Unii sunt de parere ca sfârsitul calendarului mayas reprezinta el însusi un mesaj de speranta, ca 21 decembrie 2012 nu marcheaza, de fapt, un sfârsit, ci, mai degraba, concluzia unei Ere si începutul uneia noi. Daca punem laolalta întelepciunea antica si cunoasterea contemporana am putea sa depasim acest moment cu bine.

În ciuda predictiilor sale atât de pesimiste,însusi Nostradamus descrie zilele ce vor veni ca având multe posibile urmari. Acest profet proeminent nu vorbeste despre un viitor scris în piatra, de neschimbat, ci despre un viitor în care omul îsi poate croi propriul destin. Acesta este profetul care a lasat loc la doua tipuri diferite de viitor. Unul care îl descrie pe om ca pe un mare unificator, si un al doilea în care omul moare într-un accident stupid. Nu-si poate împlini ambele viitoruri, i se ofera o alegere. Noua ni se ofera sa alegem. Fie va pavati calea catre o noua umanitate, fie asteptati sa v-o paveze altcineva si pe toti va asteapta apocalipsa. Culturile înfloresc si dispar. Civilizatiile se dezvolta si decad.

Chiar si marele profet Nostradamus este, la urma urmelor, doar un muritor de rând, dar mesajele sale nemuritoare dainuie, îndemnându-ne sa reusim împreuna sau sa pierim.

“Transformarea va fi foarte dificila”

“Orase si provincii vor iesi invingatoare de pe urma schimbarilor,

“Inimile lor bucurându-se de starea de lucruri restabilita,” “Cei vicleni eliminati”

Marea, pamântul refacut, pentru ca armonia umana se trezeste la viata.”

http://www.youtube.com/watch?v=Gaq36xwTwnA

Lasati un raspuns