Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Preasfintitul Anton Cosa, episcop de Chisinau, a vizitat comunitatea catolica romana din Roma

Preasfintitul Anton Cosa, episcop de Chisinau, a vizitat comunitatea catolica romana din Roma, duminica, 13 februarie, transmite Romanian Global News, care citeaza Episcopia Romano-Catolica de Iasi.

Aflat la Roma cu ocazia Intalnirii episcopilor prieteni ai Miscarii Focolarelor, episcopul Anton Cosa a raspuns invitatiei parohului comunitatii romanesti din Roma, pr. Isidor Iacovici, de a prezida sfanta Liturghie duminicala de la ora 16.00. Salutandu-i pe credinciosii si preotii prezenti si din partea episcopului Petru Gherghel, pastorul diecezei de Chisinau si-a aratat bucuria de a fi in mijlocul catolicilor din Romania si Republica Moldova aflati la Roma pentru a-si castiga un trai mai decent.

In cadrul omiliei, Preasfintitul Cosa le-a dezvaluit credinciosilor intelesul profund al cuvintelor lui Isus proclamate la Evanghelie: “daca dreptatea voastra nu o va intrece pe cea a carturarilor si a fariseilor, nu veti intra in imparatia cerurilor”. Nu este indeajuns, spunea episcopul, a indeplini formal regulile religioase, asa cum faceau carturarii si fariseii, ci este nevoie de a merge la inima acestor reguli, iar aceasta este iubirea fata de Dumnezeu si fata de aproapele. In lumina acestei iubiri pot fi intelese si practicate toate indemnurile continute in predica de pe munte a lui Isus, relatata de evanghelistul Matei.

Dupa ce a frant si painea vietii si a daruit-o credinciosilor care s-au impartasit, Preasfintitul Cosa a incurajat membrii comunitatii de a-si pastra si marturisi credinta in mijlocul ambientului dificil in care traiesc. Inainte de a primi binecuvantarea arhiereasca, pr. Isidor l-a felicitat pe episcop in numele comunitatii pentru implinirea a 11 ani de la consacrarea episcopala si pentru cei 10 ani de existenta a Episcopiei Catolice de Chisinau, iar toti i-au cantat din inima “La Multi Ani”! Multumind pentru urari, episcopul a promis ca va reveni cu drag in comunitatea romana din Roma.

Lasati un raspuns