Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica Romano-Catolica “angajeaza” exorcisti

Biserica Romano-Catolica “angajeaza” exorcisti

Se cauta oameni buni pentru a alunga diavolii. Coplesiti de solicitarile de exorcizare, episcopii catolici din Statele Unite au organizat weekend-ul trecut, in Baltimore, un curs special prin care li s-au transmis mai multor clerici tainele ezotericului ritual de gonire a raului.

Biserica a inscris 56 de episcopi si 66 de preoti in atelierul de doua zile care a inceput vineri, cautand sa largeasca randurile micului grup de numai cinci sau sase exorcisti pe care se bazeaza intregul catolicism american.

“Este un grup foarte restrans de preoti care sustin ca primesc solicitari pe intreg teritoriul Statelor Unite. In mod normal, fiecare episcopie ar trebui sa aiba propriul exorcist”, declara episcopul Thomas Paprocki din Springfield, Illinois, fara a mentiona si motivul sporirii cererilor de ritualuri exorciste.

Legile Bisericii Romano-Catolice stipuleaza ca in exclusivitate preotii adecvat instruiti pot performa ritualui exorcismului si, chiar si ei numai cu permisiunea superiorilor monahali. Posibile semne de posedare demonica includ zgariatul, taierea, muscarea pielii, forta fizica neobisnuita si o reactie puternica si violenta la apa sfintita.

Sursa: Yahoo News

Lasati un raspuns