Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserici din Maramureş – Biserica “Sfantul Vasile cel Mare” din Baia Mare

bmsfvasile8Biserica în constructie „Sfântul Vasile cel Mare”-Baia Mare -2003
Str. Motorului Nr. 15 A
1.640 credinciosi

ISTORIC

În sedinta Consiliului Eparhial a Sfintei Episcopii a Maramuresului si Satmarului din 3 martie 2000, pentru revigorarea vietii religioase din municipiul Baia Mare, s-a hotarât rearondarea parohiilor existente în oras si înfiintarea de noi parohii.
Printre parohiile nou înfiintate, se numara si parohia „Sfântul Vasile cel Mare” alcatuita din credinciosii ce locuiesc pe strazile Motorului, Margeanului si un bloc de pe bulevardul Bucuresti din Baia Mare.
Prin Decizia Consiliului Eparhial din 15 martie 2000 la nou înfiintata parohie a fost numit preotul Mircea Vasile Da

raban – iconom stavrofor – absolvent al Institutului Teologic Universitar Sibiu, promotia 1982.
În statu

tul de personal al Sfintei Episcopii a Maramuresului si Satmarului, Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” figureaza la pagina 4, pozitia 20, volumul I.
Desi mica din punct de vedere numeric si modesta din punct de vedere financiar, aici se desfasoara o intensa activitate duhovniceasca.
Avându-i aproape pe Consilierii parohiali, pe credinciosii de aici si din alta parte si cu ajutorul primit de la Ministerul Culturii si Cultelor, aici se construieste o frumoasa biserica în stil bizantin, care va avea o lungime de 22 m latime, 14 m înaltimea, iar pâna la crucea de la cupola principala, 24 m.
Locul pentru biserica a fost sfintit de catre Prea Sfintitul Episcop Justinian al Maramuresului si Satmarului, la 19 noiembrie 2000, iar la 18 decembrie 2005, Prea Sfintitul Arhiereu Vicar Justin Sigheteanul a sfintit biserica de la primul nivel.
În prezent, l

ucrarile au ajuns la cota + 5 m.
Pentru aceste frumoase realizari, multumim Parintelui Ceresc pentru ajutorul dat, Prea Sfintitilor Episcopi Justinian si Justin pentru încrederea acordata, credinciosilor pentru sprijinul aratat si nadajduim ca vom duce la bun sfârsit aceasta sfânta lucrare.

bmsfvasile3

Preot paroh Daraban Mircea-Dorel

  • nascut la 27.05.1958 – Apa,
  • iconom stavrofor,
  • Baia Mare, jud. Maramures,
  • Tel. 0262/27.42.50, 0723965575

bmsfvasile6bmsfvasile4bmsfvasile2

bmsfvasile5bmsfvasile7

%RELATEDPOSTS%

Lasati un raspuns