Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Intalnirea preotilor care slujesc credinciosii imigrati in Nord-Estul Italiei

Miercuri, 2 martie, la Centrul Pastoral „Card. Urbani” din localitatea Zelarino (Venezia), a avut loc intalnirea tuturor preotilor care servesc comunitati de credinciosi imigrati in Nord-Estul Italiei, transmite Romanian Global News, care citeaza Biserica Romana Unita cu Roma Greco-Catolica, Comunitatea din Italia.
Intalnirea a fost organizata de catre Conferinta Episcopala Triveneto prin Biroul „Migrantes” si a reunit, impreuna cu respectivii delegati episcopali, preoti de diferite nationalitati care activeaza in diecezele: Adria-Rovigo, Belluno-Feltre, Bolzano-Bressanone, Chioggia, Concordia-Pordenone, Gorizia, Padova, Trento, Treviso, Trieste, Udine, Venezia, Verona, Vicenza si Vittorio Veneto.

Dupa un moment initial de rugaciune si reflectie asupra pericopei evanghelistului Luca (24,13-35), ce ni-l prezinta pe Isus asemenea unui „emigrant” pe drumul spre Emaus, s-a dat citire scrisorii episcopului Adriano Tessarollo, presedintele Migrantes pentru Nord-Estul Italiei, absent de la intalnire din motive de sanatate.

Structurata in patru puncte, ce luau in examen probleme ale prezentei si acceptarii emigratilor pe teritoriul italian, scrisoarea propunea intrebari concrete pentru reflectia asupra acestor teme. Aceste intrebari au servit ca baza pentru discutiile pe grupuri de mai apoi, in cadrul carora preotii de diferite natiuni au punctat provocarile si dificultatile majore cu care se confrunta comunitatile pe care le pastoresc. La sfarsitul intalnirii, munca grupurilor a fost expusa sintetic in plen.

De remarcat faptul ca in Nord-Estul Italiei exista aproximativ 660.000 de emigrati, dintre care se declara catolici doar un procentaj de 13%.

Lasati un raspuns