Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Părinții pun semnul egal între Internet și TV

childpcTot mai mulți părinți restricționează accesul la internet al copiilor lor, așa cum fac cu televizorul. Gestul are loc ca pedeapsă sau atunci când timpul petrecut în fața ecranului se prelungește.

Deși interdicția de a sta la calculator e similară celei de restricționare a vizionării programelor tv, statisticile arată o creștere semnificativă a impactului Internetului. Un studiu făcut de University of Southern California a arătat că 2/3 dintre părinți restricționează vizionarea programelor tv de către copiii lor. Numărul însă nu a crescut deloc semnificativ în ultimii 10 ani. În schimb, restricția la internet s-a dublat în aceeași perioadă, de la 32% în 2000 la 57% în 2010.
Este un semn în plus că internetul a devenit un mediu de mare atracție și importanță în viața socială. Părinții nu mai văd o mare diferență între televizor și internet, afirmă Michael Gilbert, membru al echipei de studiu. În același timp 71% dintre părinți cred că timpul petrecut de copii în fața calculatorului e „aproape OK”, doar 51% au aceeași părere despre televizor.
Conform altor studii, familiile petrec tot mai puțin timp împreună. Declinul a fost observat ca având loc simultan cu explozia rețelelor de socializare din ultimii ani. „Nu tehnologia e problema. Niciodată. Ci responsabilitatea părinților”, conchide Gilbert. Totuși e de acord că atracția tehnologiei digitale face din ce în ce mai dificilă administrarea timpului și monitorizarea activității copiilor.

Lasati un raspuns