Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Retea de spitale de urgenta private in Romania

Guvernul si-a dat acordul de principiu pentru constructia de catre Ministerul Sanatatii, in regim de parteneriat public-privat, a unei retele de sase spitale regionale de urgenta, in Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti
Acordul a fost dat in sedinta de miercuri a Guvernului, pe baza unui memorandum.
Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat anterior ca ministerul vrea sa construiasca in parteneriat public-privat o retea de sase spitale regionale de urgenta, in Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti, in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atat finantarea, cat si managementul urmand sa fie private, relateaza MEDIAFAX.

Ce “promite” noul proiect

Potrivit acestuia, noile spitale regionale de urgenta vor fi gandite ca centre universitare ce vor asigura conditii de asistenta medicala de urgenta unitara, in special pentru cazurile care necesita o abordare multidisciplinara in domeniul terapiei.

Totodata, prin acest proiect se urmareste crearea unor unitati compacte autonome de urgenta, cu functionalitate integrala – investigatii, diagnostic si tratament – care sa faca posibila eficientizarea serviciului medical prin reducerea timpului necesar si a costurilor pentru stabilirea diagnosticului.

Costurile estimate de echipa de specialisti a Ministerului Sanatatii pentru realizarea acestui proiect sunt de 1,5 miliarde de euro.
Ministerul Sanatatii va participa in parteneriatul acesta cu terenurile pe care se vor construi spitalele, iar companiile eligibile cu partea de finantare.

Cseke Attila estimeaza ca in 14-16 luni ar putea incepe constructia unitatilor spitalicesti.

Lasati un raspuns