Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Căsătoria nu este între prioritățile femeii din România

business_woman_400„Românca de azi nu-şi mai doreşte un bărbat care să nu ofere nimic, iar dacă îşi doreşte relaţii sexuale le poate avea şi fără căsătorie”, afirmă Gabriela Niţă, expertă în relaţia de cuplu, citată de Gândul.

În medie, o româncă alege să spună “Da” când se apropie de schimbarea prefixului, mai precis când trece de 29 de ani, conform datelor oferite de Institutului Național de Statistică. Vârsta creşte, susţin psihologii, iar “căsătoria nu mai reprezintă o prioritate pentru femei”, afirmă Gabriela Niţă.

Cifrele oferite de INS arată că cele mai multe divorțuri au loc în familiile care s-au căsătorit când partenerii aveau vârste fragede, de până în 25 de ani, în special sub 22 de ani. Motivele oferite într-un studiu din 2009 erau: traiul în comun cu părinţii sau socrii, problemele financiare sau amestecul rudelor în relațiile proaspătului cuplu. Conform INS un cuplu stă căsătorit 13,3 ani, la divorț bărbatul având cam 40 de ani iar femeia 36.

Noile priorități ale femeilor românce sunt cariera, stabilitatea financiară și independența financiară, și apoi familia.

Lasati un raspuns