Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mesajul preşedintelui Mircea Man cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la păşirea în viaţa monahală a Înalt Preasfinţitului Părinte Iustinian Chira

Ziua de 12 martie este o zi deosebit de importantă pentru Înalt Presfinţitul Părinte Justinian Chira, Arhiereu al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului . Este ziua în care se împlinesc 70 de ani de la păşirea în viaţa monahală. „Nimic pentru mine. Acesta a fost cuvântul pe care mi l-am impus toată viaţa. Pentru mine viaţa de dincolo este o certitudine. Pentru mine, îngerii, sfinţii sunt prezenţe fizice, nu rodul imaginaţiei”. Acestea sunt cuvintele celui care a ales să-l slujească şi să-I dedice întreaga viaţă lui Dumnezeu.

Înalt Preasfinţitul Părinte Iustinian Chira este şi va fi un model pentru toţi credincioşii şi pentru toată suflarea din Maramureş, Satu Mare, pentru întreaga naţiune. Îi urmez mereu cu sfinţenie sfaturile, iar experienţa şi credinţa sa arată ceea ce poate să facă şi ceea ce va face în continuare pentru toţi creştinii. Mereu în mijlocul credincioşilor, predicile şi cuvintele de învăţătură ale Înalt Preasfinţitului Părinte Iustinian Chira, umple de emoţie şi putere sufletele tuturor celor care vin cu credinţă la Biserică. O mare linişte şi bucurie te cuprinde atunci când stai aproape de Înaltreasfinţitul Părinte, de cel care face cunoscut neîncetat Cuvântul lui Dumnezeu. Din milă şi iubire a cules în viaţă fericirea şi mângâierea. „Acestea mi-au dat viaţă” spune Înalt Preasfinţitul Părinte Iustinian Chira.

Acum, la 70 de ani petrecuţi în slujba lui Dumnezeu, îi transmit tot respectul şi întreaga mea consideraţie şi îi doresc să ne predice mulţi ani de acum înainte, întru sănătate şi adevăr, aşa cum a făcut-o în toţi aceşti ani.

Lasati un raspuns