Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Romania, pe harta turistica a Europei

Romania a urcat trei pozitii, pe locul 63, intr-un top privind competitivitatea in turism realizat de World Economic Forum (WEF), care include 139 de tari, dar este ultima din Uniunea Europeana.
Clasamentul din acest an este condus de Elvetia, Germania si Franta, care sunt cele mai atractive pentru dezvoltarea industriei calatoriilor si turismului.
Primele zece pozitii sunt completate de Austria, Suedia, Marea britanie, Statele Unite, Canada, Spania si Singapore.
Dintre tarile membre mai noi ale UE, Estonia este cel mai bine plasata, pe locul 25, urmata de Cehia, pe 31, Slovenia pe 33 si Ungaria pe 38, scrie MEDIAFAX.

Bulgaria se afla pe pozitia 48, urmata imediat de Polonia, precum si de Slovacia si Lituania, pe locurile 54-55.

La nivel regional, dintre cele 42 de tari europene analizate, Romania ocupa pozitia 34, fiind devansata de tari din afara UE precum Croatia, Muntenegru, Turcia si Rusia.

In urma Romaniei se afla Albania, Georgia, FYROM (Macedonia), Serbia, Uncraina, Armenia, Bosnia si Herzegovina si Republica Moldova.

In functie de cadrul de reglementari in domeniul turismului, Romania ocupa pozitia 51 in clasament, dar este pe locul 66 atat in privinta mediului de afaceri si al infrastructurii, cat si a resurselor umane, culturale si naturale.

Lasati un raspuns