Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sarbatoarea Ortodoxiei la capela ortodoxa romaneasca din Budapesta

Potrivit traditiei din anii trecuti, initiata de Preasfintitul Parinte Sofronie, actualmente Episcopul Oradiei, si in acest an, in Duminica Ortodoxiei, la Budapesta a avut loc Sfanta Liturghie Arhiereasca savarsita de Preasfintitul Parinte Episcop Siluan, in fruntea unui sobor de clerici reprezentand toate cele cinci jurisdictii ortodoxe din Ungaria, transmite Romanian Global News, care citeaza Biroul de Presa al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.
Cele cinci jurisdictii ortodoxe din Ungaria sunt Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria, Exarhatul din Ungaria al Patriarhiei Ecumenice, Eparhia Ortodoxa Maghiara, dependenta de Patriarhia Moscovei, Eparhia Ortodoxa Sarba din Ungaria si Eparhia Ortodoxa Bulgara.

Sfanta Liturghie s-a desfasurat la capela ortodoxa romaneasca din Budapesta, pentru a doua oara consecutiv, pe langa clericii slujitori fiind prezent un numar mare de credinciosi apartinand si celorlalte jurisdictii ortodoxe, iar cantarea la strana s-a facut alternativ, in mai multe limbi, la fel ca si lecturile importante din timpul slujirii.

La eveniment a participat si Irina Comaroschi Ambasadorul Romaniei la Budapesta, iar din partea Secretariatului de Stat pentru Culte si Minoritati de la Budapesta, reprezentand in acelasi timp si Consiliul Ecumenic al Bisericilor din Ungaria, a fost prezent Fedor Tibor.

Duminica Ortodoxiei, sarbatorita la Budapesta, a fost un alt prilej deosebit de a se exprima in mod concret comuniunea interortodoxa, prin aceasta slujire, care a adus bucurie tuturor celor prezenti.

La sfarsitul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Parinte Episcop Siluan a dat citire Pastoralei Sfantului Sinod la Duminica Ortodoxiei, indemnand pe credinciosii prezenti sa participe si ei la sustinerea activitatilor misionar-pastorale ale Patriarhiei Romane.

Lasati un raspuns