Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mii de animale vor fi sacrificate intr-un ritual religos

Apogeul unui festival hindus care se va desfasura in capitala Nepalului, Katmandu, consta in sacrificiul a mii de animale in cadrul editiei din acest an desfasurata in zilele de 24 si 25 noiembrie, in pofida protestelor venite din partea nenumaratelor asociatii pentru protectia animalelor din intreaga lume, anunta agentia de stiri AFP.

Festivalul Gadhimai este celebrat o data la fiecare cinci ani, si se bucura de o mare atentie din partea credincosilor hindusi din India si Nepal. Conform organizatorilor, au fost pregatite peste 200.000 de bivoli, porci, capre si gaini care vor fi sacrificate in onoarea zeitatilor. Nenumaratele proteste la adresa macelaririi unui numar atat de mare de animale, i-au lasat indiferenti pe organizatorii care nu au dat importanta nici protestelor de strada organizate de ONG-urile straine in Katmandu si in districtul Bara.

“Pentru nimic in lume nu vom stopa traditia veche de milenii. Aceasta este religia, credinta si obiceiurile noastre, si ni le vom mentine cu orice pret. In plus, la festival au sosit deja mii de oameni cu animalele pregatite pentru jertfa”, declara Motilal Kushwa, membru in comitetul organizatoric. Credinciosii sunt convinsi ca sacrificarea animalelor in onoarea zeitei Ghandimai, va opri puterea raului si va aduce prosperitate. Multi participanti sosesc din statul indian Bihar, unde sacrificiile in masa au fost interzise in unele regiuni. Pe de alta parte, protestatarii afirma ca modul in care sunt ucise animalele este unul barbar si dureros. Guvernatorul Taranath Gauram, a declarat la randul sau ca sute de politisti au fost deja comasati in zona pentru evitarea eventualelor violente. Ram Bahadur Bamjan, adolescentul despre care se crede ca este incarnarea lui Buddha Sakiamuni, a anuntat ca va participa in cadrul manifestatiilor de protest, si se va ruga pentru spiritele miilor de animale ucise.

Lasati un raspuns