Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei a fost primit la Patriarhia Romana

Ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei a fost primit la Patriarhia Romana In ziua de 21 martie, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel l-a primit in audienta pe Excelenta Sa Domnul Ovidiu Dranga, ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei, transmite Romanian Global News, care citeaza Basilica.

Domnul ambasador a multumit pentru primire si a evidentiat cooperarea foarte buna dintre Ambasada Romaniei in Belgia si Reprezentanta Patriarhiei Romane pe langa institutiile europene cu sediul la Bruxelles. In acest context, oaspetele a adus la cunostinta Patriarhului Romaniei faptul ca statul belgian a recunoscut cea de a doua parohie ortodoxa romana din capitala Belgiei, care functioneaza alaturi de Reprezentanta Patriarhiei Romane.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel l-a informat pe domnul ambasador despre eforturile Patriarhiei Romane pentru sustinerea si buna functionare a Reprezentantei sale pe langa institutiile europene. Preafericirea Sa a mentionat ca proiect prioritar al Patriarhiei Romane consolidarea si reamenajarea sediului Reprezentantei de la Bruxelles. Domnul ambasador Ovidiu Dranga l-a asigurat pe Patriarhul Romaniei de sprijinul Ambasadei Romaniei de la Bruxelles pentru identificarea unor solutii in vederea finalizarii lucrarilor incepute.

In timpul intrevederii a mai fost abordata si posibilitatea unei vizite a Patriarhului Romaniei la comunitatile ortodoxe romane si la institutiile europene din Bruxelles in anul viitor (2012). In acest sens, a fost subliniata importanta cooperarii dintre Ambasada Romaniei si Reprezentanta Patriarhiei Romane pe langa institutiile europene pentru initierea si dezvoltarea unor proiecte sociale si cultural-spirituale in beneficiul romanilor stabiliti in capitala Belgiei.

Lasati un raspuns