Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica romaneasca din Nisa a devenit proprietara a terenului pentru noul lacas

Parohia ortodoxa romana „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Nisa a semnat vineri, 18 martie, actele de proprietate pentru terenul viitoarei biserici parohiale, transmite Romanian Global News, care citeaza Basilica.
Preotul paroh Radu Totelecan impreuna cu o parte din membrii Consiliului Parohial au semnat la Nisa intrarea in posesia terenului de 5.600 mp pentru viitoarea biserica parohiala. Pretul terenului este de 360.000 de euro.
Pentru colectarea sumei totale, preotul paroh, impreuna cu comunitatea, a organizat mai multe evenimente menite sa adune fonduri pentru achizitionarea terenului. Unul dintre cele mai importante evenimente a fost sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi. Evenimentele de atunci au debutat cu Sfanta Liturghie arhiereasca, continuata printr-o sarbatoare romaneasca in scopul strangerii de fonduri pentru achizitionarea terenului pe care urmeaza sa fie construit sfantul lacas de cult. A fost prezent in mijlocul comunitatii Inalt Preasfintitul Parinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, care a savarsit slujba Sfintei Liturghii si a hirotonit intru diacon pe tanarul teolog Ioan Hotenschi.

Dupa slujba, toata lumea a fost invitata la o agapa frateasca cu bucate traditionale romanesti si animata de un program-surpriza oferit de copii imbracati in costume populare.

De asemenea, au mai fost organizate expozitii de icoane sau alte evenimente prin care cei care au dorit au putut sa isi aduca contributia pentru ca sfantul lacas de inchinaciune sa fie construit.

Lasati un raspuns