Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Pelerinaj la manastirea ortodoxa romana “Buna Vestire” din Avellino si la Abazzia San Benedetto din Montecassino

Centrul de Pelerinaje al Episcopiei Ortodoxe Romane in Italia organizeaza duminica, 27 martie, un pelerinaj la care sunt asteptati credinciosii romani din Peninsula, transmite Romanian Global News, care citeaza eparhia romana. Pelerinajul se va face la Manastirea Buna Vestire din Avellino, care este prima manastire ortodoxa romana infiintata pe teritoriul Italiei in data de 27 martie, aceasta fiind cea mai apropiata duminica de praznicul Bunei Vestiri (25 martie), cand manastirea iși va putea sarbatori hramul alaturi de credincioșii adunati aici pentru a se ruga impreuna la Sfanta Liturghie.

Dupa amiaza, la intoarcerea spre Roma, pelerinii se vor opri și la Manastirea Montecassino pentru a vizita locurile in care Sfantul Benedict (pe care Biserica Ortodoxa il praznuiește in data de 14 martie) s-a nevoit și a pus bazele unei vieti duhovnicești ale carei ecouri dainuie pana astazi prin scrierile și regulile de viata monastica pe care le-a lasat. In aceasta manastire se odihnesc moaștele Sfantului Benedict, alaturi de cele ale surorii sale, Sfanta Scolastica.

Plecarea se va face la ora 06:00, cu autocarul de la Roma – Anagnina catre Avellino; de la ora 10.00 se va oficia Sfanta Liturghie in biserica Manastirii cu hramul Buna Vestire; de la ora 14.00 va avea loc plecarea spre Montecassino; iar in intervalul 16.00-17.30 se va vizita Manastirea Montecassino. Plecarea spre Roma se va face la ora 18.00.

Inscrierile se pot face numai la: tel.: 067197343 și 3490854464 (Dna. Aurelia Dringo) sau 320.613.86.14 (Ierodiacon Marcu); e-mail: pelerinaje.episcopia.italiei@mitropolia.eu .

Lasati un raspuns