Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Dumnezeu a declansat Big Bang-ul” – Papa Benedict

Gandul Domnului se afla in spatele teoriilor stiintifice complexe precum Big Bang-ul, iar crestinii ar trebui sa respinga ideea conform careia Universul s-ar fi nascut accidental, a declarat joi, 6 ianuarie, Papa Benedict.

“Universul nu este rezultatul hazardului, asa cum doresc unii sa ne convinga. Contemplandu-l, suntem invitati sa descifram un mesaj profund intre frontierele sale: intelepciunea Creatorului, creativitatea fara seamana a lui Dumnezeu “, au rasunat cuvintele Papei asupra celor 10.000 de oameni adunati in Piata Sfantului Petru, din Vatican, cu ocazia Bobotezei.

Desi a mai discutat despre evolutie, Papa Benedict s-a avantat rar atat de mult in timp, spre a face referire la concepte stiintifice precum Big Bang, eveniment in seama caruia cercetatorii arunca declansarea formarii Universului cu 13,7 miliarde de ani in urma. Unii atei sustin ca Stiinta poate demonstra faptul ca Dumnezeu nu exista, dar Benedict contracareaza aceste atacuri declarand despre teoriile stiintifice referitoare la originea si dezvoltarea Universului si a omului ca, in timp ce nu intra in conflict cu credinta, lasa multe dileme nerezolvate.

Atat Papa Benedict cat si predecesorul sau Ioan Paul au incercat sa dizolve imaginea anti-stiintifica a Bisericii, un stigmat profund aplicat acestei institutii atunci cand l-a condamnat pe Galileo Galilei pentru teoria heliocentrica, ce contravenea interpretarii invataturilor Bibliei.

Numele lui Galileo a fost de atunci reabilitat, iar Biserica accepta acum si evolutia ca teorie stiintifica, negasind un motiv intemeiat pentru care Dumnezeu sa nu fi folosit un proces evolutiv natural in formarea speciei umane.

Biserica Romano-Catolica nu mai propaga exclusiv creationismul si crede ca relatarea din Geneza este doar o alegorie a modului in care Dumnezeu a creat lumea. Totusi, institutia obiecteaza impotriva folosirii teoriei evolutioniste folosita ca punct de sprijin al filosofiei ateiste care neaga existenta Domnului si orice rol divin in procesul creatiei. Biserica respinge, de asemenea, folosirea Genezei ca text stiintific.

Sursa: Newsdaily

Lasati un raspuns