Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vaticanul vede lumina puterii solare

Primul dintre cele 2400 de panouri solare menite sa acopere o parte a necesitatilor de incalzire ale Vaticanului, a fost instalat deasupra salii de audienta din palatul papal.

Prin acest prim demers, Vaticanul isi sustine declaratiile anterioare prin intermediul carora sublinia necesitatea protejarii resurselor si importanta constientizarii problemelor cu care planeta noastra se confrunta in prezent. Papa Benedict al XVI-lea a facut din conservarea resurselor Pamantului unul dintre principalele atribute ale politicii papale. Prin urmare, lucratorii au inceput deja sa monteze celule fotovoltaice pe acoperisul salii Paul VI pentru a converti lumina solara in electricitate. Avand in vedere ca Roma este in general un oras insorit, inginerii sunt de parere ca aceste celule vor produce indeajuns de multa energie pentru a incalzi sau raci sala de audiente, care are o capacitate de 6 300 de locuri.
“Dupa ce sistemul va fi dat in functionare, in aproximativ doua saptamani vom evita emiterea in atmosfera a 210 tone de carbon, echivalentul a 70 de tone de petrol.”, declara Andre Koekenhoff, reprezentant al companiei care se ocupa de instalalarea panourilor deasupra salii de audiente a Vaticanului.

Sursa: MSNBC

Lasati un raspuns