Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Codul Bibliei prezice Apocalipsa pe 21 mai 2011?

Codul Bibliei prezice Apocalipsa pe 21 mai 2011?

Harold Egbert Camping, un autor crestin de emisiuni radio religioase si presedinte al retelei de emisii evanghelice Family Stations, din California, SUA, amendeaza frust orice convingere conform careia lumea s-ar sfarsi in 2012.

“Acea data nu prezinta nicio urma de autoritate biblica. Este exact ca o poveste cu zane”, sustine bigotul, convins ca adevaratul moment al sfarsitului vremurilor este, de fapt, chiar in acest an, in 2011.

Discutiile despre mayasi si recenta productie hollywood-iana “2012” au popularizat ideea de apocalipsa in 2010, dar Camping se ocupa de aceasta chestiune de multe decenii. Si, in vreme ce, pentru multi, sfarsitul lumii tine de stiintele populare sau de enterntainment-ul marelui ecran, Camping il trateaza cu mare seriozitate si are adepti din Bay Area pana in China.

In varsta de 88 de ani, Camping a analizat Biblia vreme de aproape 70 de ani si considera ca a dezvoltat un intreg sistem matematic prin care sa interpreteze profetiile incifrate in paginile Cartii Sfinte. Intr-o noapte, acum cativa ani, barbatul, de formatiune inginer, a executat calcule si a fost uluit de ceea ce e descoperit: si anume ca lumea se va sfarsti pe data de 21 mai 2011.

Totusi, nu este pentru prima oara cand Camping face o profetie indrazneata cu privire la Apocalipsa. Pe 6 septembrie 1994, zeci de adepti ai omului s-au adunat in Cladirea Memoriala a Veteranilor din Alameda, pentru a astepta intoarcerea lui Hristos, un eveniment pe care Camping il promtea de doi ani. Participantii si-au imbracat copiii in cele mai frumoase haine si si-au tinut Bibliile deschise inspre cer.

Dar lumea nu s-a sfarsit. Atunci, Camping a admis ca este posibil sa fi facut o eroare matematica. Prin urmare, si-a petrecut urmatorii zece ani desfasurand noi calcule, dar si dezvoltand masiv o companie media influenta. Desigur, si noua “profetie” a americanului, conforma careia Apocalipsa se va lasa peste Pamant in acest an, pe 21 mai, si-a gasit destui adepti, al caror numar probabil va spori pe masura ce momentul indicat se apropie.

Sursa: SFGate

Lasati un raspuns