Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Campanie caritabila a Mitropoliei Basarabiei pentru militarii celui de-al doilea stat romanesc

In perioada Postului Mare, preotii din protopopiatele Mitropoliei Basarabiei, cu binecuvantarea IPS Petru Arhiepiscop al Chisinaului, Mitropolit al Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, desfasoara campania caritabila: „Sfintele Taine pentru militari, transmite Romanian Global News, care citeaza Biroul de presa al Mitropoliei Basarabiei.
Obiectivul acestei campanii este de a deservi spiritual pe soldatii ortodocsi incorporati in randul Armatei R. Moldova si de a oferi sprijin filantropic pentru ei.

Campania se desfasoara cu avizul preventiv al Comandamentului din cadrul Fortelor Artmate.

Astfel, la data de 26 martie 2011, preotii din Protopopiatul Causeni, in frunte cu Parintele Mitrofor Ioan Pancu, Protopop de Causeni, a oficiat Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie la Infanteria Independenta a Fortelor de Mentinere a Pacii din Republica Moldova, satul Varnita, raionul Anenii Noi.

Parintele protopop a declarat: „Protopopiatul nostru fiind in vecinatate cu multe detasamente de militari dislocate pe malul drept al Nistrului (pe linia de conflict cu separatistii din Transnistria) se ingrijeste spiritual si material de necesitatile tinerilor soldati care isi desfasoara serviciul militar intr-o zona de conflict. Prin aceasta campanie spirituala si de caritate dorim sa fim alaturi de ei ca sa se bucurie si ei duhovniceste de perioada Postului Mare”.

Maiorul Butnari Ghenadie comandantul de companie a relatat ca: „La inceput au tinut post 3 persoane care au dorit sa se impartaseasca apoi pe parcursul postului numarul lor sa ridicat pana la 43 si am raspuns la propunerea Pr. Ioan de a veni in mijlocul nostru si de a oficia Sf. Liturghie”. Din partea Mitropoliei Basarabiei si a Protoieriei Causeni, militarii din satul Varnita au primit in dar 30 kg produse de patiserie de post.

In Republica Moldova nu exista preoti capelani si in foarte putine unitati militare exista paraclise amenajate.

Lasati un raspuns