Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Romanii din Roquetas de Mar vor avea biserica

Cu voia lui Dumnezeu,in aproape 100 de zile in Roquetas de Mar, Provincia Almeria din Spania a fost ridicata in rosu noua biserica ortodoxa romana. Dupa ce in anul 2008 Parohia Ortodoxa Romana “Botezul Domului” din Roquetas de Mar a primit din partea primariei un teren de 1339 mp in concesiune pentru o perioada de 50 de ani, s-a procedat la intocmirea unui proiect realizat de catre un arhitect spaniol.
Definitivarea proiectului de executie a fost facuta in urma consultarilor cu Episcopul locului, Ps. Timotei al Spaniei si Portugaliei, care si-a dat si girul ca acesta sa fie pus in practica.

La data de 6 Ianuarie 2009, ziua Bobotezei si a hramului bisericii, a fost pusa piatra de temelie a noului locas de catre Ps. Episcop Timotei, lucrarile incepand abia dupa mai bine de un an si jumatate, din cauza lipsei fondurilor.

Biserica este o constructie in forma de cruce, asezata pe piloni de 25 m adancime, are o turla principala mare si doua turle mici. Lucrarile au fost executate de catre o firma spaniola specializata, intreaga constructie avand un cost de 550.000 €, in aceasta suma intrand executia finisata a constructiei, precum si iconostasul, clopotele, dotarile necesare exercitarii cultului. Toate lucrarile au fost achitate pana in prezent din banii obtinuti printr-un credit bancar de 200.000€ a carui rata lunara este suportata de catre parohie si din donatiile credinciosilor.

Dorim sa multumim tuturor celor care au contribuit si vor mai contribui pentru ducerea la bun sfarsit a acestui proiect deosebit,una dintre cele dintai biserici ortodoxe romane construite in Regatul Spaniei.

O corespondenta de la Paroh, Pr. Emil – Ioan Somodean

Lasati un raspuns