Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Slujba Vecerniei in prezenta Patriarhului Ecumenic, la Biserica Sfanta Mc. Paraskevi – Pikridion din Istanbul

La biserica Sfanta Mc. Paraskevi – Pikridion din Istanbul, biserica Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia, pastorita de parintele drd. Vlad Sergiu-Marcel, s-a oficiat in data de 3 aprilie slujba Vecerniei de catre un sobor de preoti ai Patriarhiei Ecumenice, transmite Romanian Global News, care citeaza Basilica.
La acest eveniment a fost prezent si Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care in perioada Postului Pastelui viziteaza bisericile din Constantinopol, asistand la slujbele tinute in aceste biserici.

De asemenea, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic a fost a fost insotit de Inaltpreasfintitul Mitropolit Gennadios de Sasima. Totodata, la manifestare au fost prezenti peste o suta de credinciosi, membri ai Comunitatii Ortodoxe Grecesti si ai Comunitatii Ortodoxe Romane din Istanbul.

La sfarsitul slujbei Vecerniei a fost organizata, in trapeza bisericii „Sfanta Mc. Paraskevi”, o expozitie de arta traditionala romaneasca care a avut ca obiectiv promovarea valorilor traditionale romanesti.

Lasati un raspuns