Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Proiect de cooperare romano-belgiana, lansat la Bruxelles

Proiectul romano-belgian „Stagii de practica geriatrica valorizate in context transnational modern” a fost lansat zilele trecute la Bruxelles, proiectul fiind cofinantat din Fondul Social European prin Programul „Investeste in oameni!”, transmite Romanian Global News, care citeaza Basilica.
„Asociatia Christiana cu sediul in Bucuresti a castigat un proiect european prin care isi propune si se obliga sa trimita intr-un stagiu practic, in Belgia, elevi de la scolile sanitare din Romania. Proiectul continua, fiind intr-un parteneriat cu Patriarhia Romana si speram ca pana la final aproximativ 1000 de elevi sa beneficieze de acest tip de experienta”, a spus profesorul univ. dr. Pavel Chirila, Presedintele Asociatiei filantropice medicale „Christiana” din Bucuresti.

La Centrul Roman de Spiritualitate Ortodoxa “Dumitru Staniloae” de pe langa Reprezentanta Patriarhiei la institutiile europene a fost organizata duminica o conferinta intitulata „Suferinta in perspectiva crestina”. Evenimentul s-a inscris in seria manifestarilor prevazute in proiect.

„La Biserica ‘Sfantul Nicolae’ din Bruxelles, au avut loc doua conferinte alaturi de enoriasii romani din aceasta parohie, pe tema conceptului de medicina crestina. Sambata am participat la scoala biblica unde am comentat impreuna vindecarile din Evanghelia lui Marcu, iar duminica am vorbit despre cauzele spirituale ale bolilor”, a mai spus profesorul univ. dr. Pavel Chirila.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 3 ani.

Lasati un raspuns