Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Globalizarea masacrului religios

7 oameni au fost asasinaţi într-un pogrom al unui birou al Naţiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, de manifestanţi care protestau împotriva pastorului american Terry Jones, care a ars în 21 martie o copie a Coranului, în urma unui „proces” în care cartea sfântă a musulmanilor a fost declarată „vinovată” şi „executată”. Vorbind în limba de lemn a dicţionarelor, globalizarea descrie un proces multicauzal, care este rezultatul evenimentelor dintr-o parte a globului, cu repercusiuni ample asupra societăţilor şi problemelor din alte părţi ale globului.
Deci, un pastor tâmpit din Florida cu vocaţie „divina”, fost vânzător de mobilă „second-hand”, condamnă Coranul şi îl arde. La 10 mii de km depărtare, o haită de animale cu chip uman masacrează nişte oameni care se aflau pe teritoriul lor pentru a-i ajuta să trăiască mai uşor şi mai bine. O adevărată globalizare a morţii. Goana după publicitate a vânzătorului de mobila a dus la moartea unor oameni care făceau munca Domnului, el a făcut-o pe cea a Satanei.
În capitalele lumii democrate trăiesc  mii de animale cu chip uman, la fel ca cele din Mazar-i-Sharif, Afganistan. Aceşti oameni, în majoritatea lor, nu numai că nu produc nimic pentru ţările gazdă, ci le subminează, bucurându-se de drepturile omului şi cele democratice pe care nici nu gândesc să le acorde altora, nu la ei acasă şi nici măcar în ţările gazdă.  Politicienii, care au vorbit zeci de ani despre „multiculturalism” ca metoda de a promova apropierea şi înţelegerea între oameni, au ajuns unul după altul la concluzia neputinţei, a modelului eronat, care a început să fie mult prea strident pentru a fi pus sub preşurile politice internaţionaliste.
Regândirea modului de coexistenţă este mai mult decât necesară în zilele astea când Lampedusa este inundată şi căile de acces spre Europa sunt pline de emigranţi, în majoritatea lor din lumea în care s-a comis odiosul masacru. Am căutat un numitor comun pentru a ne înţelege. Probabil nu l-am găsit. Ei gândesc altfel decât noi. Incompatibilitatea produce dezastre de felul celui la care am asistat.
Bine ar face autorităţile americane să-l trimită pe pastorul Terry Jones în judecată şi să-l pedepsească aspru pentru ceea ce a făcut. Cine începe să ardă cărţi nu va avea nici o problema să ardă şi oameni. Despre pedepsirea asasinilor în Afganistan nu-mi fac iluzii. Poate mai devreme sau mai târziu vor deveni cu toţii „shaid” în numele religiei lor – prost, inexact şi malefic interpretate. Acei oameni nu au fost musulmani, ei au fost criminali. La fel cum nici pastorul Jones nu a fost creştin, ci a fost un nelegiuit.
Cetăţeanul român, aflat printre victimele incidentului de vineri seară din Afganistan,  Filaret Moţco,  angajat la Secţia de Afaceri Politice a Biroului ONU din Mazar-i-Sharif, a fost un om care probabil a încercat să-i ajute pe oamenii care l-au asasinat. Moartea acestui om a fost la fel de inutilă ca şi prezenţa lui acolo. Nu putem sa le implantăm nici valorile noastre, nici ideile noastre şi nici omenia nu poate ajuta oameni care încă nu au ajuns să înţeleagă că primul drept al omului este dreptul la viaţă. Lăsaţi-i acolo unde sunt şi înălţaţi zidurile necesare, pentru că în curând vom simţi valurile unui nou ev, mai crud şi mai violent decât cele care au precedat în istoria omenirii.  Asta este lumea în care trăim şi obezitatea societăţii noaste, ipocrizia şi minciunile pe care le-am promovat. Crezându-le, pot fi fatale.

Lasati un raspuns