Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Boc si banii pentru biserici: Fara Dumnezeu nu facem nimic!

Premierul Emil Boc a justificat, marti, decizia recenta a Guvernului de a suplimenta fondurile alocate bisericilor prin faptul ca si acestea trebuie sprijinite si ca, fara credinta in Dumnezeu, nimeni din Romania nu poate face nimic.
“Eu cred ca si bisericile trebuie sprijinite in Romania. Fara credinta in Dumnezeu, nici dumneavoastra si nimeni din tara asta nu poate face nimic”, a spus Boc, intrebat de jurnalisti care este motivul pentru care Guvernul a suplimentat fondurile alocate unitatilor de cult.

Premierul a sustinut totodata ca primariile din judetul Cluj se situeaza doar la jumatatea unui clasament al fondurilor alocate de Guvern si ca primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a primit din partea Executivului circa 30 milioane euro pentru proiectele institutiei, fiind cea mai mare suma de care acesta a beneficiat vreodata din partea unui guvern, transmite MEDIAFAX.

La sfarsitul lunii martie, bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat de Executiv cu 25 milioane lei, fonduri alocate Secretariatului de Stat pentru Culte pentru continuarea lucrarilor de constructii la unele biserici, repararea si reabilitarea unor lacase de cult si sustinerea activitatii unor asezaminte sociale administrate de biserici.

Banii au fost alocati din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului.

La finele anului trecut, Executivul a decis ca bugetul SGG sa fie suplimentat cu 3,5 milioane lei, suma destinata Secretariatului de Stat pentru Culte.

Lasati un raspuns