Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Moastele Sfantului Calinic de la Cernica la Viterbo

Duminica, 10 aprilie, comunitatea ortodoxa romana din Viterbo a avut marea binecuvantare de a avea in mijlocul ei moastele Sfantului Calinic de la Cernica, ocrotitorul parohiei, care au ajuns insotite de un sobor de preoti si diaconi impreuna cu Preacuviosul Parinte Ieromonah Dionisie, vicar eparhial, ce au slujit slujba Vecerniei si s-au rugat impreuna cu credinciosii, transmite Romanian Global News, care citeaza Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei.

Parintele Dionisie, in cuvantul adresat, in primul rand a adus binecuvantarea Preasfintitului Parinte Siluan care din binecuvantate pricini nu a putut sa fie in mijlocul credinciosilor. Apoi le-a impartasit celor prezenti din multele minuni pe care Sfantul Calinic le-a savarsit, indemnandu-i sa-l cinsteasca pe Sfant urmandu-i viata desavarsita care duce la Hristos. Parintele a intarit si indemnul de a veni cu totii in Biserica pentru a se spovedi in aceste ultime saptamani din post pentru ca, fiind curatiti de intinaciunea pacatelor, sa se apropie de impartasirea cu Sfantul Trup si Sange al lui Hristos Domnul.

Toti cei care au participat la Vecernie s-au inchinat la Sfintele Moaste ale Sfantului Calinic care prin bunavointa si dragostea Preasfintitului Episcop Siluan si a Parintelui vicar Dionisie au fost aduse de la Episcopie.

Evenimentul a fost intregit de o agapa cu mancaruri de post pregatite de credinciosii parohiei din Viterbo, care s-au bucurat de oaspetii care au venit sa-l cinsteasca pe Sfantul ocrotitor.

Lasati un raspuns