Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Constituirea Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania

Sala Conventus din Palatul Patriarhiei a gazduit joi, 14 aprilie, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, intalnirea mai multor culte din Romania, prilej cu care, in cadrul sedintei s-a convenit, de principiu, constituirea Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania, urmand ca acordul final sa fie dat de organismele de conducere proprii ale fiecarui Cult, transmite Romanian Global News, care citeaza Basilica.

Au patrticipat eprezentanti ai urmatoarelor Culte din Romania: Biserica Ortodoxa Romana; Episcopia Ortodoxa Sarba de Timisoara; Biserica Romano-Catolica; Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica; Arhiepiscopia Bisericii Armene; Biserica Ortodoxa Rusa de Rit Vechi din Romania; Biserica Reformata din Romania; Biserica Evanghelica C.A. din Romania; Biserica Evanghelica Luterana din Romania; Biserica Unitariana din Transilvania; Cultul Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania; Uniunea de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea; Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania – Cultul Mozaic; Cultul Musulman din Romania.

Cultul Crestin Baptist – Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania si Biserica Crestina dupa Evanghelie din Romania – Uniunea Bisericilor Crestine dupa Evanghelie din Romania au participat cu statut de observator.

Pe ordinea de zi s-au aflat elaborarea principiilor de organizare, analiza proiectului de Statut si formularea unor propuneri practice privind functionarea Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania.

Reprezentantii Cultelor participante au stabilit ca principii generale de functionare egalitatea Cultelor membre, presedintia anuala prin rotatie si adoptarea deciziilor prin consens.

Consiliul Consultativ al Cultelor din Romania este o organizatie de natura etica, sociala, autonoma, apolitica, non-guvernamentala, fara personalitate juridica si non-profit.

Obiectivele majore ale Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania sunt: promovarea credintei in Dumnezeu si a importantei acesteia in viata persoanei si a societatii, apararea si promovarea fiintei umane si a demnitatii ei, promovarea respectului fata de creatia divina (omul si natura inconjuratoare), adoptarea unor pozitii si atitudini comune fata de probleme importante ale societatii, manifestarea solidaritatii si cooperarii dintre Culte in domeniul spiritual, cultural, educational si social, prevenirea si medierea in solutionarea eventualelor diferende interconfesionale si interreligioase, inclusiv respingerea si descurajarea oricarei forme de extremism etc.

Lasati un raspuns