Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ultimele zile din viata Mantuitorului (II): 11 nisan – Isus a blestemat smochinul care nu dadea rod

In dimineata acestei zile , impreuna cu ucenicii Sai, Isus s-a intors la Ierusalim. Cand au iesit din Betania, Isus a flamanzit, a zarit de departe un smochin infrunzit si s-a dus sa vada daca va gasi roade in el. Dar nu erau decat frunze. Atunci a zis smochinului: “In veac sa nu mai manance nimeni rod din tine.”
Acest smochin sinboliza pe Israel, care la vremea cand “Silo” i-a cercetat se uscasera si nu mai dadeau nici un rod. Domnul venise la poporul Sau cu atata drag. A vrut si-i adune laolalta cum strange gaina puii sub aripi, dar a dat peste un popor incapatanat, care a renuntat la Legea lui Dumnezeu in schimbul datinilor.

Pe cand era Isus in Templu si invata noroadele, arhiereii, carturarii si batranii evreilor s-au apropiat de El si i-au zis: “Cu ce putere faci Tu lucrurile acestea, si cine Ti-a dat puterea aceasta?” (Matei 21:23).

Era o intrebare perfida si Isus le cunostea viclesugul. Le-a pus si El o intrebare: “Botezul lui Ioan de unde vine? Din cer, sau de la oameni?”

Au dat un raspuns strategic: “Nu stim.” Isus, la randul Sau, le-a zis: “Nici eu nu va voi spune…”

Isus a gasit momentul potrivit pentru a le vorbi in pilde, ca sa le scoata la iveala starea inimii lor.

Le-a spus pilda celor doi fii, pilda vierilor etc. Nu stim daca preotii cei mai de seama si carturarii au inteles talcul acestor pilde. Mai degraba credem ca, auzindu-L cum vorbeste, au cautat si mai mult sa-L omoare. Se temeau de El, vazand ca tot norodul Ii urmeaza invataturile.

Seara, Isus si ucenicii s-au retras in Betania.

Lasati un raspuns