Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Măsuri de siguranţă şi ordine publică luate în Maramureş pe perioada Sărbătorilor Pascale

Pentru perioada sărbătorilor pascale, poliţiştii şi jandarmii maramureşeni au luat măsurile necesare în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice, inclusiv în zonele lăcaşelor de cult, asigurării traficului rutier spre bisericile şi mănăstirile cunoscute unde se practică pelerinajul religios. S-a discutat despre asigurarea furnizării de servicii publice către populaţie (alimentare cu gaz metan, energie electrică, apă şi canalizare), respectiv  despre evitarea apariţie unor situaţii care să pună în pericol sănătatea populaţiei ( consum de alimente expirate; tăierea în conformitate cu respectarea legislaţiei în vigoare, dar şi în condiţii de igienă a animalelor ).
Hotărârea de Consiliu local prin care sunt alocate fonduri pentru desfăşurarea alegerilor parţiale este analizată de juriştii prefecturii

La videoconferinţa cu prefecţii a ministrului administraţiei şi internelor Constantin Traian Igaş cu prefecţii au fost abordate aspecte cu privire la stadiul acţiuniilor de combatere a comercializării substanţelor etnobotanice; salubrizării localităţilor, respectiv a măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe perioada sărbătorilor pascale şi asigurarea de servicii populaţiei.
Prefectul Sandu Pocol a prezentat faptul că cele două magazine care comercializau produse etnobotanice (din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei) au fost închise.

Contractul de închiriere a spaţiului în care îşi desfăşura activitatea respectiva societate comercială a fost reziliat, practic magazinul fiind desfiinţat. De asemenea, au fost extinse cercetările de către instituţiile abilitate împotriva persoanei care a vândut substanţe etnobotanice tinerilor din instituţia specială de învăţământ din Sighetu Marmaţiei. Aceste substanţe se mai comercializează încă pe internet, respectiv în magazinele care vând produse pentru adulţi. Am întreprins cu sprijinul inspectorilor şcolari acţiuni educative şi am intensificat măsurile de prevenţie în scopul de a conştientiza tinerii să nu utilizeze aceste substanţe cu efecte psihotropice.
Prefectul de Maramureş i-a spus ministrului administraţiei şi internelor că, la nivelul judeţului Maramureş, a fost demarată prin ordin al prefectului o acţiune de verificare a modului de salubrizare a unităţilor administrativ-teritoriale, urmând ca rezultatele şi măsurile de remediere a deficienţelor să fie aduse la cunoştinţa opiniei publice într-o conferinţă de presă.

Prefectul Sandu Pocol i-a spus ministrului Constantin Traian Igaş că s-a primit de la hotărârea Consiliului local Baia Mare prin care s-a aprobat alocarea sumelor necesare pentru, în data de 8 mai a.c., desfăşurarea alegerilor parţiale pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare. Juriştii instituţiei analizează legalitatea acesteia şi am solicitat Primăriei Baia Mare informaţii suplimentare, respectiv documentele care au stat la baza elaborării acestei hotărâri, a mai adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Lasati un raspuns