Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Masa pascala, mai scumpa ca anii trecuti

Preturi cu 10-20% mai mari la cozonaci, carne, fructe, faina, zahar

Cat ne costa masa de Pasti anul acesta? Depinde de buget, de pretentii si de preturile de pe piata. Un lucru este cert< faptul ca vom fi nevoiti sa scoatem din buzunar mai multi bani pentru bunatatile pregatite pentru Sarbatorile Pascale. Aceasta, deoarece preturile alimentelor de baza necesare prepararii bucatelor au crescut considerabil.

Intre produsele scumpite se numara carnea de miel, cozonacii, zaharul, casul, uleiul, iar lista ar putea continua, pentru ca aproape fiecare produs a fost ajustat mai mult sau mai putin in decurs de un an. In magazine, carnea de miel se vinde cu 22-30 lei kilogramul. Cozonacii sunt si ei mai scumpi ca anul trecut si se vand la 5-8 lei bucata (500 grame). Explicatie exista, pentru ca si faina a fost scumpita nejustificat de mult.  Vinul s-a scumpit si el cu peste 10%.

Exceptie de la regula majorarilor de pret fac doar ouale, care si-au mentinut pretul in acest interval de timp. Nici casul proaspat, care a aparut deja pe tarabele precupetelor, nu s-a scumpit, spun vanzatorii de la raionul branzeturi. De unde rezulta ca unii producatori nu au prea umblat la pret, dar comerciantii au stiut sa-si traga partea leului. In concluzie, masa de Pasti va costa cu 15-20% mai mult ca anul trecut.

“Am avut recolta slaba de struguri in toamna si a iesit putin vin. Si in Cicarlau, si in Ilba s-a prapadit via, a fost mana. In iarna l-am vandut cu 5 lei litrul, dar acum nu-l dau fara 6 lei”, a spus Dumitru Campan, care vindea in piata.

Lasati un raspuns