Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Slujba de Inviere in diferite parohii ortodoxe si romano-catolice din Spania

Ortodocsii si catolicii vor serba impreuna Pastele, pe 24 aprilie, iar cu acest prilej se va organiza slujba de Inviere in diferite parohii ortodoxe si romano-catolice roamnesti din Spania, transmite Romanian Global News, care citeaza publicatia Noi in Spania. Ora prezentata este ora Spaniei.

Parohii ortodoxe:

Biserica ortodoxa romana Prea Sfanta Fecioara Maria din Madrid va sarbatori slujba de Inviere sambata, 23 aprilie, la ora 22.00, in Plaza Colón din Madrid. Slujba Invierii va fi prezidata de Preasfintitul Timotei, episcopul ortodox roman al Spaniei si Portugaliei. De la ora 19.00 se vor imparti Pastile in Plaza Colón. La organizarea evenimentului colaboreaza asociatia Hispano-Romana Integra más, firma de transport de pachete Nelu Barsan, primaria Madrid si Comunitatea Madrid.

In Alcalá de Henares parohia Sfantul Mare Mucenic Gheorghe va organiza slujba de Inviere pe terenul unde se construieste biserica ortodoxa noua si centrul parohial. Adresa este calle Cuesta de Teatinos, 12, langa centrul commercial Alcalá Magna. Slujba de Inviere va incepe la ora 24.00. Parohia Sfantul Apostol Iacob Zeveteu din Aranjuez, in colaborare cu primaria municipiului, va celebra slujba de Inviere de la ora 23.00, la Club Escuela de Piraguismo Aranjuez (carretera Madrid, 6). In Arganda del Rey, slujba de Inviere se va savarsi in acelasi loc ca in ultimii doi ani – Avenida de Madrid, 25, la locul bisericii. Slujba va incepela ora 24.00, in data de 23 aprilie. In Coslada parohia Sfantul Nectarie Taumaturgul va organiza slujba de Inviere cu sprijinul Primariei municipiului si al Comunitatii Madrid, in Recinto Ferial (unde are loc targul de vineri dimineata), langa hotelul NH, de la ora 23.30.

Parohia ortodoxa Sfantul Nicodim de la Tismana din Getafe, cu sprijinul Casei Romaniei din Spania si a Primariei Getafe, celebreaza Invierea de la ora 22.30, in incinta Polideportivo San Isidro din municipiu, la capatul strazii Toledo, dupa parc (statia de metrou Alonso de Mendoza).

In Móstoles parohia ortodoxa romana din Móstoles si Alcorcón, cu sprijinul primariei Móstoles si al Asociatiei Romanilor din Móstoles, va organiza slujba de Inviere de la ora 22.30 pana la 24.00, in parcul Cuartel Huerta, din fata Conservatorului si a Bibliotecii Municipale (statiile de metrou Pradillo si Móstoles Central).

Parohia ortodoxa romana Sfintii si Dreptii Parinti Ioachim si Ana, din San Sebastián de los Reyes, va organiza slujba de Inviere de la ora 23.00, in Parcul de la Marina (Avenida Reyes Católicos, intersectie cu Avenida Navarondan; unde se tine targul saptamanal).

In Torrejón de Ardoz parohia Sfantul Mare Mucenic Pantelimon va organiza slujba de Inviere in Parque Ocio, langa Plaza de Torros, de la ora 23.00 pana la 2.00.

In parohia Izvorul tamaduirii, Slujba de Inviere va incepe la ora 21.30 si se va savarsi in fata ermitei San Isidro din Villanueva de la Cañada, situata pe calle Real, nr. 81, la iesirea spre Brunete (unde a avut loc si anul trecut, in fata ermitei in care se face slujba de fiecare data).

In parohia ortodoxa Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan din Almería, slujba de Inviere se va tine la biserica Parohiala de pe calle Antonio Cano, nr. 32, incepand cu ora 23.30. In parohia Sfantul Gheorghe din Barcelona slujba de Inviere incepe la ora 24.00, in biserica Spitalului San Pau, zona Sagrada Familia (linia 5 de metrou, statia Hospital San Pau, strada Antoni Maria Claret).

Slujba de Inviere la Benidorm, in parohia Nasterea Maicii Domnului, se va desfasura, ca si in anii trecuti, la Hotel Bali, Palatul de Cristal, incepand cu ora 23.30. In parohia Tuturor Sfintilor din Bilbao slujba Invierii se va oficia de la ora 23.30. Binecuvantarea mancarurilor si impartirea Sfintelor Pasti se va face la ora 3.30. Slujba celei de a Doua Invieri va fi duminica, 24 aprilie, la ora 16.00. Slujba de Inviere in Burgos, in parohia Sfintii Apostoli Petru si Pavel, va avea loc in plaza Vista Alegre, iglesia San Vicente, barrio Villayuda, de la ora 24.00.

In Castellón de la Plana parohia Sfantul Ierarh Nicolae va organiza slujba de Inviere in Parque Ribalta, langa Pergola, de la ora 23.00. In Parohia Sfantul Cuvios Paisie de la Neamt din Cádiz, slujba de Inviere se savarsi in biserica San Francisco de Paula din Jimena de la Frontera, incepand cu ora 23.00. A Doua Inviere se va face in Capilla San Enrique din Jerez de la Frontera, duminica seara, de la 19.00 la 20.00.

Slujba de Inviere se va organiza in orasul Ciudad Real in pavillón deportivo Principe Felipe, incepand cu ora 23.30. Slujba Invierii in parohia Sfantul Antonie cel Mare din Gijón-Oviedo va incepe la ora 00:00 a zilei de duminica, 24 aprilie, in biserica parohiei San Miguel din Gijón (calle Cataluna colt cu calle Valencia; colegiul San Miguel).

Parohia ortodoxa Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul si Sfantul Ierarh Grigorie Palama, din Girona, organizeaza slujba de Inviere la biserica parohiala (c/Aragó, 14; ca reper centrul comercial PC City), in noaptea de 23 aprilie spre 24 aprilie, de la ora 24.00. In parohia Zamislirea Maicii Domnului, din Huesca, slujba Invierii se va oficia la ermita Santa Maria de Salas, situata in calle Camino de las Cruces, in spatele Palatului de Congresos, de la ora 23.00.

Parohia ortodoxa Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, din Lleida, va incepe slujba de Inviere la ora 24.00, la biserica San Juan din Piata San Juan de pe calle Mayor. In parohia ortodoxa din Pamplona slujba de Inviere incepe la ora 23.00. Locul de desfasurare este biserica ortodoxa romana din Pamplona- Navarra, calle Pueblo Viejo, nr. 23, Barañain, Navarra. Parohia ortodoxa romana Sfintii Ierarhi Calinic de la Cernica si Fructuosus de Tarragona va celebra slujba Invierii Domnului de la ora 23.00, in Tarragona, in capela colegiului San Pau Apostol (calle Passeig Torroja, s/n). La Vitoria Gasteiz, slujba Invierii se va oficia de la ora 24.00, in biserica Santa Lucia din Calle Jacinto Benavente, nr. 36, Vitoria-Gasteiz Álava).

Parohia Adormirea Maicii Domnului din Zaragoza organizeaza Slujba de Inviere incepand cu ora 23.00, in Recinto Ferial San Jose din Zaragoza (zona Pabellón Principe Felipe, in fata Facultatii de Medicina Veterinara, la intersectia dintre Ronda Hispanidad si Carretera de Castellón).

Parohii romano-catolice:

In Madrid credinciosii romano-catolici vor sarbatori Invierea incepand cu ora 24.00. Locul celebrarii va fi in parohia Crucifixion del Senor, calle Cuart de Poblet (statia de tren si metrou Laguna). In Zaragoza, comunitatea romano- catolica romana din aceasta zona va participa la slujba de Inviere de la ora 20.30, la parohia Nostra Senora de Montserrat (calle Lopez de Luna). In duminica de Pasti Sfanta Liturghie va fi la ora 10, la aceeasi biserica.

Lasati un raspuns