Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ghid de calatorie in Europa pentru incepatori

Londra A trecut multa vreme de la secolul XVII-lea incoace, cand britanicii avuti isi terminau educatia cu un an de calatorii, timp in care invatau scrima la Paris, studiau arta in Florenta si faceau alpinism in Alpi. Astazi, acest obicei s-a pastrat si extins si in alte tari de pe glob si nu numai pentru cei care isi termina studiile, asa ca, daca aveti de gand sa plecati cu rucsacul in spate prin Europa, iata ce destinatii nu ar trebui sa ratati. Le puteti “bifa” pe toate in numai doua saptamani!

Londra

Desi doua zile nu inseamna ca veti petrece foarte mult timp intr-un oras, este suficient pentru a vizita in Londra atat Tower of London, Galeria de arta Tate Modern, Big Ben si Palatul Buckingham, cat si sa vedeti o piesa de teatru la West End si sa mancati la restaurantele etnice din East End, scrie Lonely Planet.

Paris

Paris www.flickr.com/photos/paulbeattie/4500230381/

Trenul de mare viteza care circula prin Canalul Manecii ajunge si in Paris, asa ca il puteti lua din Londra pana in Franta. Odata ajunsi in orasul care mai este supranumit si “orasul iubirii”, plimbati-va pe strazile din jurul Arcului de Triumf care dau in zona unde se afla Muzeul Luvru si Palatul Versailles, si vizitati cateva din frumoasele biserici din zona. Apoi puteti sa cinati in animata zona Montmartre.

Barcelona

Barcelona www.flickr.com/photos/barcelona_cat/5372457519/

Din Paris puteti lua un tren de noapte, si a doua zi sunteti deja in multicolora Barcelona, unde veti fi impresionati de arhitectura organica modernista si Sagrada Familia a lui Gaudi. De asemenea, nu trebuie sa ratati bucataria catalana, asa ca incercati macar cateva din bucatele locale.

Roma

Roma www.flickr.com/photos/abir82/3966173932/

Despre “Orasul Etern” se spune ca nu este indeajuns o viata ca sa il cunosti. Insa in doua zile puteti vedea Colosseumul, Panteonul, Treptele Spaoniole, Fontana di Trevi si Vaticanul. Pentru o calatorie si mai placuta, serile cinati in centrul istoric al Romei si in Trastevere.

Viena

Viena www.flickr.com/photos/10086248@N07/816583691/

Din Roma, luati alt tren de noapte si calatoriti pana in Viena, orasul care, potrivit lui Billy Joel, “te asteapta”. Aici relaxati-va intr-o cafenea, bucurati-va ochii cu privelistea armasarilor Lipizzaner, plimbati-va pe stradutele pietonale din zonele comerciale si nu ratati spectacolele de la Staatsoper, Opera de Stat din Viena.

Budapesta

Budapesta www.flickr.com/photos/zoonabar/3568294202/

La numai trei ore departare de Viena, Budapesta este un oras in care atmosfera vibranta este data de cultura cafenelelor si mixul dintre nou si vechi. Asigurati-va ca veti vizita Castelul din Buda si ca veti face cel putin o baie in baile termale ale orasului.

Berlin

Berlin www.flickr.com/photos/60572130@N00/320920880/

Din Budapesta luati trenul, calatoria va dura o zi intreaga, pana in Berlin, orasul european care se schimba cel mai repede. Obiectivele turistice ce nu trebuie ratate in acest oras sunt: galeriile, memorialele si muzeele dedicate Zidului Berlinului, Centrul Sony si Filmmuseum. Daca va place muzica alternativa, Kreuzberg este locul in care trebuie sa fiti noaptea, daca nu, incercati Prenzlauer Berg.

Dubrovnik

Dubrovnik www.flickr.com/photos/vidonjac/293197105/

Din Berlin va trebui sa luati avionul pana in Croatia si sa va lasati uimiti de strazile de marmura si de acoperisurile de tigla roscata din Dubrovnik. Inainte de orice altceva mergeti si vizitati zidurile orasului, deoarece orasul si marea pot fi vazute cel mai bine de acolo. Explorati si restul orasului vechi si bucurati-va de un moment de respiro la una din cafenelele din zona sau pe plaja.

Atena

Atena www.flickr.com/photos/rinzewind/512870395/

Capitala Greciei este un oras “comoara” in care veti gasi ruine antice, cladiri magnifice si desigur, faimosul deal Acropole. Cand coborati de pe Acropole puteti sa treceti fie prin pietele de vechituri, fie sa va bucurati papilele gustative intr-una din tavernele pline de viata din aceasta parte a Atenei.

Istanbul

Istanbul www.flickr.com/photos/24736216@N07/3499653756/

Imediat ce ati atins pamantul de aici, trebuie sa stiti ca ati ajuns la capatul Europei, locul unde estul se intalneste cu vestul. In vechiul Istanbul mergeti si vizitati Moscheea Albastra, Palatul Topkapi si Biserica Sfanta Sofia. Apoi opriti-va si cinati in modernul Beyoglu, centrul vietii de noapte a orasului. In final, o calatorie cu vaporasul pe Bosfor, va da ocazia sa ajungeti si in Asia, lasand in urma continetul european pe care tocmai l-ati terminat de vizitat.

Lasati un raspuns