Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfanta Liturghie Arhiereasca in a Doua Zi de Pasti la Micherechi

In a Doua Zi a Sfintelor Pasti, Preasfintitul Parinte Episcop Siluan a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca la biserica din Micherechi, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria, transmite Romanian Global News, care citeaza Biroul de Presa al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.
Un eveniment inedit pentru credinciosii din aceasta parohie, care au umplut biserica, a fost faptul ca raspunsurile liturgice au fost date de catre un cor din care au facut parte atat credinciosi ortodocsi romani din Micherechi, cat si membri ai corului „Armonia” al Catedralei Vechi din Arad, dirijati de Domnul Profesor Ovidiu Boar. Dupa ce in Duminica Floriilor acelasi cor a cantat la Sfanta Liturghie Arhiereasca savarsita in Catedrala Episcopala din Giula, de data aceasta a fost randul bisericii din Micherechi sa il aiba ca oaspete, la un moment de mare sarbatoare, in a Doua Zi de Pasti. Astfel, si credinciosii romani din Micherechi au putut aprecia munca si talentul confratilor lor care, incepand din luna februarie, sub bagheta Profesorului Ovidiu Boar, au purces la formarea unui cor romanesc ortodox in Micherechi, iar ajutorul oferit de membrii corului „Armonia” din Arad a facut posibila desfasurarea acestei Sfinte Liturghii si a pus inceputurile unei frumoase colaborari intre romanii aflati de cele doua parti ale granitei.

La sfarsitul Sfintei Liturghii, un grup de elevi din clasele 5-8, de la Scoala Generala din Micherechi, a prezentat o frumoasa sceneta avand ca subiect Invierea Domnului. Copiii au fost pregatiti de catre Parintele Secretar Eparhial Teodor Vid, care preda si ore de religie la Scoala din Micherechi, impreuna cu tanarul student Ruja Robert, din Micherechi, dar au fost sprijiniti si de catre Doamna Profesoara Maria Boca, de la aceeasi scoala.

Prin aceste manifestari liturgice si culturale, la care au fost partasi, romanii ortodocsi din Micherechi au avut parte de o frumoasa sarbatoare in cea de a Doua Zi a Sfintelor Pasti.

Lasati un raspuns